Tiinan neuleblogi


Sivukartta

IN ENGLISH

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu


Takaisin neulesivuille

Neulekirjasto

Linkkejä


Päivitetty 29.11.

Ilmainen www-laskuri

Marraskuu 2004

2.11. Uusi ilme
4.11. Hahtuvat
8.11. Kietaisten kiinni
9.11. Kuvia kietaisuliivistä
11.11. Pilkunviilausta
18.11. Hiiriä!
20.11. Häähössötystä
23.11. Houruja
24.11. Sukkaa pukkaa
29.11. Elsan valinta


2.11. Uusi ilme

Ei siis minulla, vaan blogilla, kuten ehkä jo huomasittekin... Värisävy löytyi etsiessäni RGB-koodeja. Sopivat sävyt löytyivät Laura Ashleyn kokoelmista. Herttaista laventelia... Mutta sopii hyvin Yorkshire Tweedin kanssa!

Kävin hakemassa Annelta kolme kiekkoa ihanaa hahtuvaa; yhden Sophie-laukun vihreän ja kaksi tummanpunaista. Mutta arvatkaas mitä? Hahtuvat unohtuivat Annen sohvalle...
4.11. Hahtuvat

Hahtuvat kotiutuivat eilen. Ihania värejä! Nyt yritän olla neulomatta niistä mitään. Katsotaan kuinka kauan kestän...

8.11. Kietaisten kiinni

Ruskea Woolista neulomani kietaisuliivi on toista nyöriä vaille valmis. Ei siis paljosta kiinni, mutta eilen en yksinkertaisesti jaksanut tehdä sitä loppuun! Kuvia on tulossa, kunhan saan liivin valmiiksi. Liivin alareuna epäilyttää edelleen. Se tuntuu itsepintaisesti pyrkivän kääntymään rumasti. Epäilin moista reunaa (ainaoikeaa 5 kerrosta) jo ennen työn aloittamista, mutta oletin reunan asettuvan työn edetessä... Muuten liivistä tuntuu tulevan mukava. Jos reuna ei ole hyvä, niin meni purkuhommiksi, BYÄÄ!
9.11. Kuvia kietaisuliivistä

Kietaisuliivistä tuli ihan hyvä. Helmat eivät rullaudu, kiitos silitysraudan. Mutta tylsät ainaoikeinreunat saavat vastedeskin jäädä! Todella hyvä kietaisuneuleesta olisi tullut, jos olisin harteikas tasapaksu pökkelö. Malli on ilmeisesti suunniteltu harteikkaille ja vyötäröttömille kuoripojille. Liivi on harteista liian leveä (no, saa sen asettelemalla istumaan jollain lailla... ) ja vyötäröltä liian leveä. Ja kyllä, olen neulonut samankokoiset kappaleet kuin ohjeessa, koko M. Liiviin kannattaa siis neuloa kavennukset ja lisäykset vyötärön seudulle, ainakin jos rinnanympärys on suurempi kuin vyötärönympärys... ;D


No, ihan kiva siitä kuitenkin tuli, vaikka mallia tässä haukunkin. Liivi oli tänään töissä päällä (paitsi liikuntatunnilla) ja hyvin tuntui pysyvän kuosissaan. Olo oli kieltämättä hieman "Me stallarit"-tyylinen viininpunaisessa trikoopaidassa (ei yök marimekkoa kuitenkaan) ja mustissa samettihousuissa.

Ja tässä vielä nyrpeä Sohvanvaltaaja

11.11. Pilkunviilausta

Neulerintamalta ei mitään uutta. Keksin vihdoin, mikä mättää ääkkösissä. Olevinaan jo kerran korjasin ääkköset umlaut-merkeiksi (siirrettyäni sivut Freewebsille, se ei enää suostunut näyttämään suomalaisia merkkejä). Tarkistin merkkaustavan pariin kertaan parista eri HTML-oppaasta ja ihan oikein näytti menevän... Paitsi että en tiennyt merkkien välissä olevan puolipisteenkin kuuluvan koodiin! AARGH! Kamalaa Nysväystä! No, on insinörtit silti ihan huvittavia, vaikkei ne sitä aina itse tajua...

Eilisiltana virkkasin söpön hiirulaisen, mutta se on vielä raajat levällään. Niitä voisi tehdä lisää! Ohje löytyi äidin vanhasta käsityölehdestä.
18.11. Hiiriä

Kasperi ei kumma kyllä ole innostunut hiirist ä . Ruoka tulee kuppiin helpommallakin. Ei kiinnosta leluhiiret, ei virkatut hiiret. Virkkaan hiiriä Suuren Käsityölehden ohjeen mukaan. Ohje on vuodelta 1986 (kannessa puhutaan pikkuväenvaatteista, joten menninkäisiä ja kääpiöitä on todistettavasti elänyt jo 80-luvulla). Hiiriä on valmistunut kokonaiset kaksi kappaletta, vaaleansininen ja vaaleanpunainen. Ajattelin lahjoa niillä eskarioppilaitani, jos jaksan ja ennätän tehdä niitä tarpeeksi. Tai sitten teen niitä omaksi iloksi!

Jottei menisi ihan pelkäksi virkkaamiseksi, niin olen minä jotain neulonutkin. Viikonloppuna neuloin kahdet vauvansukat, toiset sinikirjavat Regiasta ja toiset ruskea-beigeraidalliset Woolista. Kuvaa niistä ei ole, koska ennätin jo lahjoittaa ne... Violetti villatakki Yorkshire Tweedistä ei ole edistynyt lainkaan, koska päätin neuloa itselleni säärystimet! Eilen kuumeisena valmistui vähän vajaa kymmenen senttiä. Tänään oli onneksi lyhyt työpäivä, joten voin sukeltaa viltin alle neulomaan!
20.11. Häähössötystä

Kaasollekin tiedoksi, että kyllä ne vielä on menossa naimisiin, vaikkeivat mitään olekaan suunnitelleet. Tämän verran annoin tänään periksi hössötykselle: You are a traditional bride.
Congratulations! You are a traditional bride!

What Kind of Bride Will You Be?
brought to you by Quizilla

Ja olen minä neulonutkin. Kustille valmistuu kietaisuliivin jämälangoista ihka oikea slipoveri ("Ooottaaa slipoveeeriiin poooiiis...). Ja tilasin minä yhden kirjankin, ihan vaan vahingossa. Elsebeth Lavoldin The Viking Knits Collectionin. Lankaakin olisi tehnyt mieli tilata. Ja Viikinkineuleet kirja englanninkielisenä. Mutta jätin toiseen kertaan, jospa Visa-parallakin olisi joulunjälkeistä elämää..
23.11. Houruja

Kuumehouruja sohvanpohjalta! Flunssa yllätti kai toistamiseen. Tai no, onhan sitä lievää lämpöilyä jatkunut jo viime talvesta, tosin kesä meni terveen kirjoissa. Lämpö pyörii 37 molemmin puolin ja kun se laskee 37:n alle, niin minä menen töihin. Eilen lääkäri laittoi lähetteen viiteen eri laboratoriotutkimukseen, joten tänä aamuna sain sitten luovuttaa verta ja pissiä purkkiin ihan urakalla. Kilpirauhaskokeen tulokset tulevat loppuviikosta. Odotellaan...Tällä kertaa lekuri ei sentään kysynyt, olenko raskaana! ;) Jos lämpöily siitä johtuisi, niin kai se jo 11 kuukauden päästä jotenkin näkyisi. Kai... (Ja koska homeallergia ei välttämättä näy testeissä, saan luultavasti hullun ja luulosairaan paperit, kiva! ;D)

Alkuviikon olen ollut kuumeessa ja ilmeisesti ihan kunnolla sairas, koska neulominen ei ole maistunut (ei siis kuvia vieläkään). Olen nukkunut ja selannut neulelehtiä ja naistenlehtiä. Ostin jopa uuden Trendin. Trendissä oli kivoja neuleita ja 70-lukulainen neuleliivi sifonkipuseron päälle puettuna. Ruskea kietaisuliivini ei taidakaan olla ihan "out"! Lehdessä oli myös kuva valkoisesta saalikauluksisesta pitkästä neuletakista -tismalleen samanmallisesta, jota olen neulomassa violetista Yorkshire Tweedistä! Hmm... Minun takkiini ei tosin tule pitsikuvioita vaan palmikoita ja vielä vähän lisää palmikoita.

Vauvakuumetta tämä ei ole (eikä HIViä, vaikka sen viime keväänä onnistuin itseltäni netissä diagnosoimaan ;D). Vaikka olen neulonut vauvaneuleita ja ympärillä sikiää ihmislapsosia, niin vauvakuumetta ei tule. Ei sitten millään.

Minulla on kyllä kova rakennuskuume. Ja saksanseisojakuume. Ja ihan vaan kuume.

Ja mietin kovasti osallistumista Nordisk Hemmelig Vennin kierrokselle numero 2.
24.11. Sukkaa pukkaa

Jihaa! Aamulla ei ollut kuumetta. Saattaahan se nousta illaksi, mutta toistaiseksi olen terve. Sen kunniaksi liityin Nordisk Hemmelig Venniin! Ja päätin myydä pois kaapista kuleksimasta Jumbo Soft-lankani. Novita Klubissa Tabby kyseli langan perään, joten kerran neulottu, kissankarvainen keritty lanka saattaa löytää uuden omistajan.

Tänä aamuna olen ennättänyt tehdä jo vaikka mitä, eikä kello ole vielä kymmentäkään. No, tietysti olen herännyt seitsemältä, kun Janne heräsi töihin, mutta kuitenkin! Olen jo ennättänyt kiusata Annea Heirloom Knitting pitsihuiveilla, kaupitella lankaa, kuvata Gustin hienon (ja varmaasti traumaattisen ruskean) slipoveerin, etsiä kivaa palmikkomallia Jannen veljen joululahjasukkiin ja liittyä Nordisk Hemmelig Venniin.

Tässä vielä kuva Kustin slipoverista rakkaan Bambini yllä.

29.11. Elsan valinta

Kannatti käväistä töissä! Olin aamupäivän töissä (eilen kuumetta 37,3) ja iltapäivän lääkärissä (joo, paita piti TAAS ottaa pois). Postilaatikossa odotti maailman paras yllätys; USA:sta tilaamani Elsebeth Lavoldin Designer's Choice - The Viking Knits Collection eli ensimmäinen kirja tuossa Elsan Valinta-sarjassa. Ostin kirjan lähinnä Menja-puseron takia. Eri asia sitten, saanko sen koskaan neulottua...

Seuraavaksi esittelen sitten Samin joululahjasukat. Lanka on Novitan 7 veljestä ja palmikon malli löytyi The Girl From Auntien sivuilta. Muutin palmikon pyöröneuleeseen soveltuvaksi ja TADAA!


Ja tässä vielä lähikuva palmikosta


Parhaillaan olen neulomassa jättikokoisia lapasia.. Tai oikeastaan nyt neulon kivaa palmikkopipoa Knittyn sivuilta. Tai ainakin aloitin...