Weblog Commenting and Trackback by HaloScan.com
Tiinan neulepäiväkirja
Sivukartta

Blogin etusivu
elokuu
heinäkuu
kesäkuu
toukokuu
huhtikuu
maaliskuu

Takaisin neulesivuille

Neulekirjasto

Linkkejä

Päivitetty 25.9.2004

Syyskuu 2004

5.9. Kietaisuliivi Woolista
11.9. Sormi puhki
21.9. Keskeneräistä ja joitain valmista
24.9. Minä olen selkä
25.9. Hippy etenee
28.9. Huovutuskokeilua
30.9. Hyväntekeväisyyttä


5.9. Kietaisuliivi Woolista

Minullahan ei ole yhtään neuletta kesken.. Neulekori olohuoneessa pursuaa lankakeriä ja sukkapuikkoja. Vihreä Linen Drapesta neulottu puserokin on... tekeillä.

Päätin silti aloittaa alennuksesta löytyneistä ruskeista Wooleista kietaisuliiviä Novitan 6/2003 ohjeen mukaan. Ostin perjantaina kivan tummanpunaisen liituraitaisen paitapuseron ja se tarvitsee kaverikseen lämmikkeen. Ruskea liivi -vai onko se slipoveri?- sopii yhteen melkein kaikkien muidenkin paitojeni kanssa.

Eilen piirtelin taas kerran yhtä versiota hääpuvustani. Nyt siinä on tummanpunainen yläosa ja luonnonvalkoinen alaosa. Minun kokoani (3-3½) olevia hää- tai muitakaan kenkiä ei ole tarjolla, joten taidan ostaa punaiset flamencokengät ja mennä naimisiin niissä. Ellei jostain ilmaannu valkoisia pyöreäkärkisiä ja korkeakorkoisia naistenkenkiä! Onhan tässä vielä aikaa...
11.9. Sormi puhki

Poden flunssaa, joten neulomukset eivät ole mainittavasti edenneet viime päivinä. Flunssa tosin alkoi jo viime viikolla, mutta kymmenen vuoden päässä mahdollisesti häämöttävän viran toivossa olen sinnitellyt töissä. Hyvä työntekijä sairastaa aina lomalla, JA PAH! ;D Lauantaikin meni töissä... *murmur!*

Woolista neulomani kietaisuliivi sai jäädä vähäksi aikaa telakalle, koska Kusti tarvitsee lämpimiä sukkia, töppösiä ja myssyn. Niitä on hauska neuloa, koska ne valmistuvat tarpeeksi nopeasti. Lankana on Schachenmayr Nomottan Merino, joka nimensä mukaisesti on 100% merinovillaa. Ja vielä pehmeämpää kuin Novitan Wool!

Tähän mennessä Kustille on valmistunut myssy (neuloin samanlaisen jokin aika sitten Vaakakassiin) ja lapanen on hyvässä vauhdissa. Teen lapaseen ihan oikean peukalokiilan, söpöä!

Ja sormi meni puhki liian terävistä puikoista. Tai sitten sormenpää on kulunut puhki...liiasta neulomisesta! Joka tapauksessa laastari sormessa on hankala neuloa..
21.9. Keskeneräistä ja jotain valmista

Pitkästä aikaa! Ylpeänä esittelen reilu viikko sitten valmistuneet Kustin neuleet eli myssyn, lapaset ja sukat. Lahjan saaja odottaa vielä lahjaansa, koska Kusti on ollut kipeänä. Koko setti on neulottu Schachenmayr Nomottan Merino-langasta. Lankaa kului setttiin yksi 50 gramman kerä!


Lauantaina 18.9. meillä oli Joensuun neuletapaaminen. Joukkomme oli lisääntynyt huimaan neljään henkeen! Ja ei, meillä ei ollut kyselyistä huolimatta pystyssä mikään performanssi, me vain neuloimme (tai ristipistoilimme). Lauantaina jotenkin ihan vahingossa eksyin Joen Lankaan, jossa oli meneillään lankapenkojaiset sadonkorjuumarkkinoiden kunniaksi. Mukaan tarttui kaulahuiviin sopivaa Sch... jne. Nomottan Two in One-lankaa, josta ostin vain sileää. Tarjolla olisi ollut myös bukleepintainen vaihtoehto. Yritän neuloa kaulahuivin kolmesta kerästä, käyn ostamassa neljännen 3,50 maksaneen kerän vain jos on pakko.


Lauantain lankaostoksilta mukaani tarttui kahdeksan kerää punakirjavaa (myyjän suosituksesta) Hippy-lankaa. Olen jo pitkään suunnitellut neulovani Kotiliedestä (yllätys!) bongaamani viuhkakauluksellisen neulepuseron. Puseroon saattaa tosin tulla ihan tavallinen poolokaulus, jos ahdistun viuhkalärpäkkeestä!


Kuten kuvasta näette, punaisesta langasta on valmistunut takakappale. Mutta kuinkas sitten kävikään?

Punainen lanka näytti neulottuna aivan liian kirkkaalta. Yritin miettimällä miettiä vaatekaapistani puseroon sopivia alaosia. Sävy on jotenkin väärä. Neulottuani viikonlopun aikana takakappaleen ja osan etukappaletta, yhteensä kaksi kerää, päätin maanantaina käydä vaihtamassa langan luumunsävyiseen. Kuudesta kerästä tulee hyvinkin paita ja kaksi neulottua kerää päätyy iloiseksi kaulahuiviksi valaisemaan talvenpimeyttä. ("Petteri punakuono..."

Mitä me tästä kaikesta opimme? Lankaa kannattaa aina ostaa vähän enemmän, koska ikinä ei voi tietää, jos mieli muuttuu neuleprojektin edetessä. (Vai luulitko, että olisin katunut heräteostostani?! Mitä vielä! :D )
24.9. Minä olen selkä

Tavallistakin tyhmempi otsikko johtuu siitä, että tällä hetkellä TUNNEN selkäni. AUUTS! Selkä niksahti ilmeisesti keskiviikkonaliikunnantunnilla, kun siihen törmäsi yksi kappale 2.-luokkalaisia häntähipan temmellyksessä. Eikä ope edes voittanut hippaa! :(

Eilen torstaina Kuuliaisena Kansankynttilänä raahauduin kouluun. Opetustunteja oli kokonaista kolme kappaletta ja vein ne läpi marttiahtisaarena. Iltapäivän HOJKS-kirjoittelusta ei sitten tullutkaan mitään... Tänään kävin pyytämässä sairaslomaa ja olen lopun päivää yrittänyt kuluttaa aikaani. Koko päivää en jaksanut maata ja harrastaa "pientä kevyttä liikettä" vaan istahdin kaiken uhalla ja 800 Buranan voimin tietokoneen ääreen. Mitään hyödyllistä tai töihin liittyvää en aio tehdä, älkää kuvitelkokaan. Kunhan surffailen neulesivuilla ja päivittelen... siis _päivitän_ kotisivujani.

Neulominen on aika hankalaa. Olen löytänyt yhden hyvän asennon sohvalta, jossa voin neuloa. En tosin pitkää aikaa, koska käsivarteni puutuu. Yritän jatkaa asentokokeiluja, koska selällään neulominen tuntuu pidemmän päälle käyvän käsijumpasta. Hippy ei siis ole edennyt juuri lainkaan.

Kunhan selkäni tästä tokenee, niin karautan Annen luokse hakemaan vihreää ja ruskankirjavaa hahtuvalankaa. Voi, miksi, miksi en pyytänyt sitä lisää! Luultavasti uhraan toisen kerän huovutuslaukkukokeiluun ja toisesta neulon itselleni lapaset.

Jos olisin ollut viisas ja älykäs ihminen, niin olisin tilannut Annelta enemmän hahtuvalankaa ja olisin neulonut siitä joululahjaksi lapasia. Tai hattuja. Tai laukkuja.

Miksi minun alkoi tehdä mieli huovutusneulekirjoja, joita Ninnu esitteli viime talvena jossain neuletapaamisessa? Kyseessä ovat Knit One, Felt Too ja Felted Knits. Kumpihan niistä oli se "parempi". Toivottavasti Joulupukki lukee Neulekirjatoivelistaani!
25.9. Hippy etenee -Hippy knitting

Hippy-neuleeni on edennyt jo etukappaleen puoliväliin. Nyt on menossa vasta kolmas kerä, joten varaamani 6 kerää riittävät varsin hyvin. Kahdesta punakirjavasta Hippystä tulee kaulahuivi, mutta mitähän keksin violetista ylijäämälangasta? No, kaulus vie varmasti paljon lankaa, joten turha vielä suunnitella liikaa...

Aamulla oli ahkera (Jannen kadottua puoli yhdeksältä sorsametsälle) ja kirjoitin puhtaaksi ohjeen Ulla-lehteen. Puseron nimeksi tuli Entten Tentten, kertoo jotain ajatuksen juoksusta aamutuimaan.. Toivottavasti en tällä kertaa unohtanut mitään!


Hippyn ohje


Hippyn tekele
28.9. Huovutuskokeilua

Hain eilen Annelta tilaamani hahtuvalangat, jotka Anne oli tilannut joltain lampaiden kasvattajalta, joka oli kehruuttanut villat Pirtin Kehräämössä. Sain kiekon oliivinvihreää hahtuvaa ja kiekon ruska-nimistä puna-viher-ruskeankukertavaa pätkävärjättyä hahtuvaa.

Oliivinvärinen hahtuva tulee päätymään Sophieksi. Jos lanka riittää. Neuloin eilisiltana kokeilutilkun puna-jne. värisestä hahtuvasta. Tilkun kooksi tuli 20x20 cm ja tilkku on parhaillaan huopumassa pesukoneessa 60 asteessa yhdessä parin pyyhkeen kanssa. Hyvin näytti huopuvan kun äsken kurkin pesukoneen ruudun läpi! Neuloin tilkun kaksinkertaisesta hahtuvasta suunnilleen vitosen puikoilla. Saa nähdä tuleeko tarpeeksi tiivistä huopaa laukkua varten! Neuletiheys ainakin täsmäsi Sophien ohjeeseen...

Tässäpä kuvaa kerityistä hahtuvista. Minusta niitä on mukavampi neuloa, kun ne on keritty kerälle kaksinkertaiseksi.


Ja tässä huopunut tilkku. Mitat ennen: 20x20 cm -ja jälkeen: 15x15 cm.

30.9. Hyväntekeväisyyttä

Yahoon neulonta-listalla oli puhetta uudesta tilkkukeräyksestä. Neulontalistahan keräsi viime talvena yhdessä Kapiokirstun kanssa tilkkuja Vaakan tilkkupeittokeräykseen. Peittoja syntyikin ihan kivasti! Tänä vuonna olisi tarkoitus ottaa uusiksi. Kurkistapa minun neulomiani tilkkuja. Asetan tavoitteeksi 8 tilkkua. Ja jos sanani syön, niin mörökölli minut vieköön!

Jos kiinnostuit touhusta, niin lisätietoja tilkkujen neulomisesta saat Vaakan tilkkupeittosivuilta. Tilkkujen kerääjien yhteystiedot saat tarvittaessa minulta. Löydät ne myös neulonta-listan Database-sivulta Hyväntekeväisyys-otsikon alta.

Ja miten neulominen edistyy? Hippy ei edelleenkään ollut kasautunut villapaidaksi yön aikana. Sophie-laukku kiinnostaa enemmän kuin kappaleiden ompeleminen.

Tässä vielä kuva Sophiesta.