Weblog Commenting and Trackback by HaloScan.com
Tiinan neulepäiväkirja
Sivukartta

Blogin etusivu
syyskuu
elokuu
heinäkuu
kesäkuu
toukokuu
huhtikuu
maaliskuu

Takaisin neulesivuille

Neulekirjasto

Linkkejä

Päivitetty 29.8.2004

Elokuu 2004

1.8. Kesän ensimmäinen lapanen
2.8. Vaakan sukkakeräys
3.8. Aurinko -vihdoinkin!
6.8. Neulonta-listan synttärit!
10.8. Vaakakassi
13.8. Colourwayn ale
16.8. Loma loppui -neulominen myös!
20.8. Vaadin lisää aikaa neulomiselle!
22.8. Trombin lailla
25.8. Paketteja on kiva saada
29.8. Hannunvaakunalapasten ohje


1.8. Kesän ensimmäinen lapanen

Sain tänään valmiiksi kesän ensimmäisen lapasen! Neuloin sen välipalaksi, kun pellavaneule tuntui etenevän liian hitaasti (takakappale on ihan kohta valmis). Lapasen neuloin Novitan Jussi-langasta, väri oli violetinviininpunaista... tai jotain. Lapasen ranneosaan neuloin samanlaista aaltojoustinta kuin pellavapaitaan tulee. Muuten lapanen on ihan tavallinen. Ohje ja kuva tulevat aikanaan.
2.8. Vaakan sukkakeräys

Keväällä päätin osallistua Vaaka ry:n villasukkakampanjaan tilkkupeittokampanjan innoittamana. Kevään aikana valmistui muutama pari lasten villasukkia, kunnes kevätkiireet ajoivat ohitse.

Tänään päätin jatkaa villasukkien neulomista. Keväällä oletin, että kesällä minulla on aikaa neuloa villasukkia. Jotenkin tuo aika on vaan ollut tiukilla, vaikka olen lomaillut koko kesän. Ilmeisesti tarvitsisin lukujärjestyksen kesälläkin.. ;D Kaivoin siis lankakerät esiin ja aloin neuloa villasukkia!

Mutta... Mistä tietää minkä kokoinen sukka pitää neuloa? Ettei sukasta tule suhteettoman pitkä verrattuna ympärysmittaan tjsp. Siispä laatimaan entistä parempaa sukkataulukkoa! Samalla vaivalla tekaisin lapastaulukonkin, kun sitä joku jossain joskus kyseli. Kumpaakaan taulukkoa ei ole testattu käytännössä, koska olen yhdistellyt koot eri ohjeista. Ainoastaan minun mittani, naisen pieni lapanen ja kenkä nro 36/37 pitävät paikkansa! Taulukko löytyy Ohjeet-sivulta.3.8. Aurinko -vihdoinkin!

Pitkästä aikaa aurinkoinen sää! Ja mitä minä teen? Kirjoitan sisällä blogiini... Mutta vain päiväkahvien ajan. Sitten jatkuu ristipistojen tekeminen.

Sitähän minäkin: ;D Goddess
You are a goddess!

Which Ultimate Beautiful Woman are You?
brought to you by Quizilla
6.8. Neulonta-listan synttärit

Jipii! Yahoon neulonta-lista täyttää tänään kunnioitettavat YKSI vuotta! Listalla onkin herkistelty pitkin päivää ja muisteltu mitä kaikkea on mahtunut matkan varrelle. Hauskaa meillä on ainakin ollut ja ehkä siinä välissä on saatu jotain neulottuakin. Eihän netissä surffailu oli pois neulonta-ajasta... Sitähän voi harrastaa myös yhtäaikaa.

Olen viime päivät neulonut villasukkia Vaaka ry:lle. Päätin jopa liittyä Vaakaan tänään! Eihän meillä vielä ole lapsiakaan, mutta viime yönä näin unta, että minulla oli 30 cm pituinen tyttövauva, joka osasi puhua! Oli muuten ihka ensimmäinen vauvauni, mitä olen ikinä nähnyt. Ei minulla oikeasti ole vauvakuumetta, ihan totta! Usko nyt! Äläkä naura! Ihan totta...
Ehkä olen vain neulonut liikaa vauvaneuleita kavereiden vauvoille... Niin sen täytyy olla.

Eikä sitä unta nyt niin tosissaan kannata ottaa. Samassa unessa kaverini Annen poikavauva, syntynyt tammikuussa 2004, oli myös 30 cm. Ja Annen mies työskenteli askarteluliikkeessä! Siellä se askarteli kartongista kortteja, kun menimme Annen kanssa vauvoinemme käymään...

Hyvä, että loma loppuu kohta.. Voi olla ihan terveellistä palata töihin!
10.8. Vaakakassi

Sain kuin sainkin lähetettyä Vaakan sukkakeräyskampanjaan pienen kasan villasukkia. Olin suunnitellut neulovani niitä ison pahvilaatikollisen, mutta loppujen lopuksi sukat sai pientä väkivaltaa käyttäen tungettua isoon ruskeaan kirjekuoreen. Sain lähetettyä paketin kirjeenä, joten Posti ei sen enempää päässyt hyötymään hyväntekeväisyysinnostuksestani!

Vaakailu jatkuu.. (vessan vaa'asta on patterit loppu, joten pidän tällä tavalla painoani yllä...) Nyt innostuin tekemään Vaakan vauvakasseja. Kangaskätköistä löytyi sopivia trikootilkkuja vauvanvaatteiksi.

Joku tosin saattaa nyt väittää, että neulebologeista on tullut ompelublogeja... Sattui hassusti, sillä myös Minna on viime päivät harrastanut ompelua...

Vauvakassiin olen jo neulonut myssyn, sukat ja puuvillalapaset. Vielä villalapaset ja villainen asu, niin se on siinä!
13.8. Colourwayn ale

Huomasin kauhukseni, että Colourwayn ale on loppumassa sunnuntaina! Eipä sitten muu auttanut, kuin tilata lankaa (hähää, Janne oli asioilla). Tarvitsin ehdottomasti lisää vihreää Linen Drapea (ehkä sitä ei valmisteta enää) ja koska sitä ei kannata tilata pelkästään, tilasin myös Jaegerin mustaa Trinity-silkkisekoitelankaa. Minulla ei ole aavistustakaan mitä siitä teen! Mutta halpaa se oli ja Marjutin empiiristen kokeiden mukaan erittäin riittoisaa!

Eli se oli hyvä ostos. Sitä paitsi minulla oli kamalan raskas työpäivä...

Onkohan uusi Linen Drape yhtään samansävyistä kuin edellinen erä? Toivottavasti, tai sitten hihoista tulee tarkoituksella hieman erisävyiset. Eikä väriero erotu niin selvästi, koska teen hihat erilaista pintaneuletta. Toivottavasti.

Viikonlopuksi matkustamme anoppilaan, joten blogi päivittyy vasta ensi viikolla. Matkalle otan mukaan hienot kirjo- & pintaneuleiset lapaset. Yllätytte, kunhan näette.
16.8. Loma loppui -neulominen myös!

Ensimmäinen työpäivä onnellisesti takana, seuraavan päivän tunnit suunniteltu, ruoka laittamatta, mutta muuten ilta on pyhitetty neulomiselle! Minä ja puikot, aah!

Linen Drape- neule on edennyt siihen vaiheeseen, että takakappale on valmis. Raglankavennukset näyttävät suurin piirtein siltä kuin niiden pitääkin. Puseron pituudesta en ole varma. Luultavasti se on sopiva, kunhan lanka ei kutistu pesussa. Vyötteessä ei ollut mitään mainintaa kutistumisesta, mutta pellava kutistuu. En kuitenkaan lisännyt kutistumisvaraa, jos pusero ei vaikka kutistuisikaan. Ehkä sen saa sitten venytettyä takaisin mittoihinsa! (toiveajattelua...)

Kirjoneuleen näköiset raitalapaset etenevät tasaisen varmasti. Eilisillan tosin torkuin sohvalla, kunnes kävi kutsu Kustille (Bestmanin poika oli vihdoin saanut nimen).
20.8. Vaadin lisää aikaa neulomiselle!

..Tai ainakin kansallista Neulomispäivää, joka on tietenkin virallinen vapaapäivä kaikille neulojille ja jolloin langoista saa ilmaisen näytekerän!

Neulominen ja bloggailu on jäänyt paitsioon tällä viikolla...(Terveisiä Marjutille). Työpäivät ovat venyneet luvattoman pitkiksi (kaikilla tuntuu olevan jotain kysyttävää...) ja olen saanut Jannen hermoromahuksen partaalle levitellessäni papereita pitkin asuntoa.

Neulominen on todellakin jäänyt muutamaan silmukalliseen tai peräti sukkapuikolliseen illassa. Kyllä, minullla on vielä kesken ensimmäinen lapanen niistä pintaneulelapasista, jotka näyttävät kirjoneuleelta. Jospa saisin tänä iltana kärkikavennukset tehtyä! Illalla olen ollut niin poikki, että olen vain maannut sohvalla (tai lattialla, jos kissa ei laske sohvalle..)

Eikä Colourwayn paketti ole vieläkään tullut! Ei sillä, että Linen Drape olisi loppumassa. Eihän se edes välltämättä lopu kesken, mutta palmikkokuvio ja hihojen mallineule syö enemmän lankaa ja olisi harmi, jos sitä lankaa ei enää mistään saisi...

Tilauksessa on myös vihreää hahtuvaa, jolle en vielä ole keksinyt käyttötarkoitusta. Ja vielä tummanharmaata ja luonnonvalkoista, ihan vaan varmuuden vuoksi (jos ne lampaat vaikka kuolee yllättäen sukupuuttoon!). Lisäksi haaveileen punaisesta tai violetista Hippy-paidasta, sellaisesta jonka myös Terhi neuloi. Tai sitten sellaisen, johon tulee avatttava nappikaulus. Tai sellaisen, johon tulee venepääntie.

Mutta nyt äkkiä takaisin puikkojen ääreen!
22.8. Trombin lailla

Lauantaipäivä sujui rattoisasti Heinävedellä kummitytön synttäreitä juhliessa. Illalla lapanen edistyi muutaman kerroksen verran, mutta se on -noloa- edelleen kesken!

Eipä tuo neulominen ole tänäkään päivänä kovasti edennyt: aamulla kävimme katsomassa perjantaisen trombin tuhoja ja seikkalimme kaupungilla. Iltapäivän kirjoitin trombin lailla neuleohjeita Ulla-lehteen. Sain kirjoitettua valmiiksi kaksi ohjetta; Hilma-lapaset ja Kusti-villapaidan. Palmikkokuvioiden piirtäminen on yllättävän hankalaa ja tarkkaa puuhaa!

Tässä vielä kuva Hilmasta:25.8. Paketteja on kiva saada

Eilen postilaatikossa odotti iloinen yllätys: Colourwayn paketti oli vihdoin saapunut! Tilasin alesta lisää vihreää Linen Drape-lankaa sekä paketillisen mustaa Trinity-lankaa. Trinity tuntui ihanan pehmoselta. Vielä en ole ennättänyt kokeilla Trinityä, koska... öhm...lapanen on edelleen kesken. Tänä iltana aion saada sen valmiiksi, koska Janne on yön yli leireilemässä opiskelijoiden kanssa ("Mikä sulla kilisi kassissa? Laita ne edes villasukkiin! ;D).

Minnne se aika hävisi?
Kello on 21.30, enkä ole vielä neulonut yhtään. Kyllä tässä tuntee tehneensä 1400 euron kuukausipalkkaan vähintään tarpeeksi töitä. Ja tämä on ihan tavallinen työpäivä, eikä edes yhtään yhteydenottoa vanhemmilta!


klo 8.00-8.30 Kuvien monistamista dysfaattiselle oppilaalle kommikoinnin tueksi
klo 8.30-9.00 Oppimateriaalin valmistus (eilisiltana valmistetun pelin kontaktointi)ja monisteiden kopiointia
klo 9.00-9.45 oppitunti
klo 9.45-10.00 luokanopettajan konsultointi lukihäiriöstä
klo 10.00-10.45 oppitunti
klo 10.45-11.00 välitunti, toisen luokanopettajan konsultointi oppimateriaalista
klo 11.00-11.15 ruokatauko (omat eväät, kouluruoka maksaisi 3,80)
klo 11.15-12.00 oppitunti
klo 12.00-12.05 siirtyminen naapurikouluun ja vessassa käynti
klo 12.05-12.15 liikuntatunnin välineiden etsiminen ja vieminen kentälle
klo 12.15-13.55 liikuntatunti
klo 13.55-14.05 välineiden palautus
klo 14.05-14.10 vessassa käynti ja hörppäys vettä hanasta
klo 14.10-14.50 materiaalin monistus (kehitysvammaisen kuntoutusohjelma)
klo 14.50-15.10 kotimatka (ja työasioita kyydissä olevan kolleegan kanssa)
klo 15.10-15.40 tavaroiden purku autosta, postinhaku, suihku ja syöminen (edellisiltaista ruokaa mikrossa)
klo 15.40-16.20 netissä (neuleblogin aloitus... ;D)
klo 16.20-18.00 pyykkiä, tiskiä ja ameebamaista oleilua olohuoneen lattialla (yritin venytellä lihaksia liikuntatunnin jälkeen)
klo 18.00-21.30 kehitysvammaisen oppilaan kuntoutusohjelmasta sopivien tavoitteiden poimiminen, ohjeiden kirjoittaminen avustajalle (viikoksi) ja esimerkkimateriaalia. Sama dysfaattiselle oppilaalle.


Mutta nyt minä neulon... kunhan otan Buranan päänsärkyyn! ;D Auttaakohan Trinityn hiplaaminen päänsärkyyn? Kokemuksia silkkilangan terapeuttisesta vaikutuksesta huomenna!
29.8. Hannunvaakunalapasten ohje

Vihdoin ja viimein sain piirrettyä hannunvaakunalapasten palmikkokuviot ja siirrettyä ohjeen nettiin. Huh huh, olipas urakka! Hannunvaakunalapasethan hävisivät viime keväänä Kuopioon, joten ohjetta tulee itsekin testattua jossain vaiheessa.

Sain myös suunniteltua ja piirrettyä ruudukkoon peräti kaksi erilaista metson kuvaa. Ensimmäinen metso napattiin valokuvasta ja siitä voisi neuloa värillisen kirjoneuleen. Valokuvan pohjalta piirtelin kaksi musta-valkoista ruutupiirrosta metsosta. Ehkä niistäkin tulee jossain vaiheessa ohje...