Weblog Commenting and Trackback by HaloScan.com
Tiinan neulepäiväkirja
Sivukartta

Blogin etusivu
elokuu
kesäkuu
toukokuu
huhtikuu
maaliskuu

Takaisin neulesivuille

Neulekirjasto

Linkkejä

Päivitetty 28.7.2004

Heinäkuu 2004

2.7. Lankahamsteri iskee jälleen!
4.7. Hattarapeitto välipalaksi
6.7. Ulla ystävämme
7.7. Vauvanpeitto on valmis
8.7. Lankainventaario
10.7. Hologrammineule junnaa paikallaan
11.7. Vauvan palmikkoneule
13.7. Laiskottaa
22.7. Poikavauvan palmikkopusero
27.7. Pellavaneule vauhdissa
28.7. Lanka loppuu!


2.7. Lankahamsteri iskee jälleen

Vasemmanpuoleisessa kuvassa on saaliini Colourwayn lanka-alesta: vihreää Linen Drape pellavasekoitelankaa väriä Amazon. Ostin lankaa yhteensä 10 kerää. Oikealla on saaliini Prisman ostosreissulta; kannatti kiertää lankahyllyjen kautta. Prismassa langat olivat -50% alennuksessa, joten mukaan tarttui ruskeaa Woolia, tummansinistä Butterflyä ja kerät Palmaa. Palmasta ajattelin neuloa vauvanpeiton, jossakin oli siihen ohje. Butterflystä saatan tehdä Vintage Knitting kirjaa soveltaen pitsineuletakin. Ruskeasta Woolista tulee neuleslioveri paitapuseroiden pariksi.

Ai miksikö en ole kirjoitellut pitkään aikaan? Olemme päättäneet siirtyä aviosäätyyn ensi kesänä, eikä siihen ole kuin vähän yli vuosi aikaa. Kai sitä nyt vähän saa vouhottaa... Varsinkin jos aikoo ommella puvun itse tai sälyttää tehtävän kummitätille. Jotain neulottua tulee myös, mutta tuskin Knittyn neulottuja hepeneitä ;D Olen myös hakenut töitä (tärppäsi, saan jopa palkkaa ensi kesänä), lomaillut sukulaisten luona ja potenut poistettua viisaudenhammasta (oho, sanoi hammaslääkäri, kun palan leukaluuta poisti).
4.7. Hattarapeitto välipalaksi

Kaikkien 346 keskeneräisen neuletyön lisäksi ajattein tekaista jotain nopeaa välipalaksi. Jospa se neuleinto sieltä löytyisi, kun ristipistotyö Peter Rabbitista osoittaa selviä valmistumisen merkkejä. Palmasta ja Seitsemästä veljeksestä syntyy vauvan tilkkupeitto, väreinä valkoinen, vaaleankeltainen, vaaleanpunainen ja vaaleansininen. Peitto alkaa kohta olla puolessa välissä. Peitto tulee lahjaksi kaverin vauvalle, jonka on määrä syntyä parin viikon sisällä.

Palma on ihanan pehmeää lankaa ja seiskan puikoilla työ edistyy aika nopeasti. Neulepinta muistuttaa hattaraa ja lankojen väritkin ovat aika hattaramaisia. Nam!

Huomasin, että en ole vielä kehunut uutta Novitaa, vai olenko? Lehti on kyllä lainassa jo äidillä ("mitähän minä seuraavaksi neuloisin ja kenelle? Itsellä on jo tarpeeksi neulepuseroita..."). Lehdessä minua ihastuttivat uudet langat. Aivan upeita värejä tulossa! Ainakin jos tykkää punaisesta. Uutuuslangoista ihastuin Hippyyn, vaikka se suurimmaksi osaksi onkin tekokuitua. Myös Huopanen kiinnosti. Voikohan siitä neuloa vauvan vaippapöksyjä? Ja onko se halvempaa kuin tavallinen hahtuvalanka?

Käykääpä kurkkaamassa vielä neulekirjastoani
6.7. Ulla ystävämme

Vauvanpeitto on kohta valmis! Parhaillaan olen virkkaamassa reunukseen viuhkakuviota. Palma-lanka meinasi loppua kesken, eikä ihme, sillä ohjeessa kutakin väriä oli arvioitu menevän kaksi kerää. Lanka riitti kuitenkin! Pohjalankana käytin valkoista Seitsemää Veljestä ja sitä jouduin eilen hakemaan lisää Tokmannilta. Samalla mukaan tarttui yksi kerä vihreää Kotiväkeä (varalle tunikaan) ja kaksi kerää Novitan Jussi-lankaa (koostumus sama kuin 7V:ssä). Jussin värit olivat varmaan jotain Novitan koevärejä: erisävyisiä punaisia, violetteja, ruskeita ja vaaleankeltaista sekä vihreää ja sinistä. Ostin kahta "kukertavan punaista" joiden värit eroavat toisistaan vain hieman. Niistä tulee sukat...joskus!

Sillä välin kun malttamattomana odotatte peiton valmistumista, niin käykääpä tutustumassa Ullaan!
7.7. Vauvanpeitto on valmis

Palmasta ja Seitsemästä veljeksestä neulottu vauvanpeitto on valmis. Peitto valmistui jo eilisiltana, mutta vasta tänään sain peiton kuvattua. Ullan vika!

Loppulangasta neulon vauvantossuja. Yläosaan teen 1o1n-joustinta ja lopputossun pelkällä Palmalla. Villalanka ja Palma yhdessä puikoilla 3 jotain tai 4 sai aikaan sementtineuletta. Ehkä se sopisi aikuisten tossuihin, mutta vauvantossujen pitää olla pehmeät. Eikä niiden tarvitse kestää kävelyä! Ensimmäinen tossu on kohta valmis.

Huomenna ajattelin inventoida lankavarastojani. Niin, Colourwaylla on Marjutin mukaan taas ale...
8.7. Lankainventaario

Laskin tänä aamuna lankani. Yllätyin, sillä lankaa oli paljon vähemmän kuin mitä olin luullut. Langat vievät yllättävän paljon tilaa. Nyt, kun vihdoin olen saanut laskettua käyttämättömänä olevat lankani, niistä varmaan kannattaisi tehdä taulukko ja päivittää sitä tarpeen mukaan. Samalla voin seurata, ettei seuraava kymmenen kiloa ylity...

Mutta teitä varmaan kiinnostaa paljon sitä lankaa todella oli. Yhteensä 14 kg 600 g, eli ei hirmuisen paljon verrattuna toisiin lankahamstereihin! Suunnilleen puolet villalankaa ja loput puuvillaa.10.7. Hologrammineule junnaa paikallaan

Suunnittelin tekeväni mustavalkoisen kaulaliinan hologrammineulontana. Eikä minulle tietenkään kelpaa mikään valmis kuvio, extremeä sen pitää olla! Ensiksi suunnittelin rengaskuvion, jossa vuorottelevat mustat ja valkoiset renkaat. Neuloin mallin mukaan noin kymmenisen senttiä ja purin työn, koska renkaat eivät erottuneet tarpeeksi hyvin ja en ollut sittenkään varma haluanko renkaita.

Seuraavaksi suunnittelin kukkakuvion ensiksi normaalisti ruudukkoon (tulostin sitä varten oikein neuleruudukkoa. No, kuvio tietenkin uhkasi näyttää muodottomalta hirviöltä, kun lisäsin malliin hologrammin vaativat kolme välikerrosta. Päätin siis piirtää kuvion suoraan hologrammimuotoon eli otin alkuperäisestä kuviosta mukaan noin joka neljännen rivin. Paperilla kuvio näytti hyvältä, mutta nyt neulottuna jokin mättää. Kukkakuvio näyttää jotenkin epäselvältä ja lytistyneeltä. En pura, vaan lisään seuraavaan kukkaan pari kerrosta lisää ja pienennän keskiosan palloa. Jospa se sitten erottuisi!

Tänään on taas Joensuun neuletapaaminen. Tajusin sen tänä aamuna ja paniikissa menin lukemaan sähköpostia: "onko se tänään vai ensi viikonloppuna?!". Onneksi Niina oli lähettänyt sähköpostia, joten no hätä!
11.7. Vauvan palmikkoneule

Eiliseen neuletapaamiseen osallistuin vain minä, heh! Niina luuli, etten tule paikalle, kun minusta ei kuulunut mitään tarpeeksi ajoissa. Ostin Joen Langasta Novitan pyöröpuikot kokoa 2½, koska yksi kappale sellaisia on "jossakin" ja suorilla puikoilla on ikävä neuloa -ainakin kissan ja miehen mielestä!

Eilen aloitin taas kerran luonnonvalkoisesta Alpaca-langasta palmikkopuseroa. Ensimmäinen versio puserosta oli luultavasti liian pieni jopa pienelle vauvalle. Nyt lisäsin vain 8 silmukkaa ja puserosta taitaa tulla iso vastasyntyneelle. Kukahan tarvitsisi sellaista puolivuotiaalle sopivaa neuletta? Ei kai vaan Otto! :D Toivottavasti lanka riittää...
Liljat aloittelevat kukintaa:
13.7. Laiskottaa

Vauvan palmikkoneule on edennyt vasta etukappaleelle asti. Tämän päivän tavoite on saada etukappale valmiiksi! Hologrammineuleen olen survonut neulekorin pohjalle. Mary Quant-tyylinen mustavalkea kukkakaulaliina hologrammineuleena saattaa olla liian iso pala. Hologrammineulonta on liian hidasta ja oman kuvion suunnitteleminen ihan liian työlästä. Kuvio erottuu hyvin paperilla, mutta itse kaulaliinasta aika huonosti. Erottuisikohan kukka paremmin, jos piirtäisin sen symmetriseksi? Nyt kuvio näyttää lähinnä lässähtäneeltä limamonsterilta... Taitaa tulla ryppylankaa. Mutta ei vielä, en jaksa!

Menen ottamaan aurinkoa Alpaca-langan kanssa.
22.7. Poikavauvan palmikkopusero

Vihdoinkin sain sen valmiiksi! Alpaca-langasta neulottu palmikkopusero on valmis. Vaikka aluksi näyttikin, että paidasta tulee iso, niin loppujen lopuksi siitä tuli juuri sen kokoinen kuin olin suunnitellut eli noin 60-senttinen. Otto ei sitten saanutkaan paitaa -ehkä joskus sammakkosukat ja sammakkohatun.

Puseron ohje on tulossa ihka ensimmäiseen Ullaan. Hannunvaakunakuvio on tehty Elsebet Lavoldin hannunvaakunakuvion mukaan omasta muistista.

Sitten suuri ongelma: mitä neulon seuraavaksi? Colourwaylta tilaamani Rowanin pellavalanka viekoittelee uhkaavasti, mutta toisaalta voisin aloittaa seuraavaksi syksyneuleen. Yksikään kesäpusero ei tainnut tänäKÄÄN kesänä valmistua! :D Hologrammineuletta en ainakaan seuraavaksi tee! Se valmistuu ihan liian hitaasti. Jospa vain selailisin mallikirjoja ja -lehtiä...auringossa!
27.7. Pellavaneule vauhdissa

Pellavaneule pääsi alkukangertelujen jälkeen vauhtiin! Neuleesta meinasi kahteen kertaan tulla liian iso, vaikka tein mallitilkun ja mittasin tiheyden. Tosin jossain vaiheessa mallitilkussa käytetyt puikot taisivat vaihtua isompiin... Päädyin lopulta neulomaan puseroa 2½ puikoilla, vyötteessä suositus 3-4. Minulla on löysä käsiala. En tiedä, pitäisikö pellavalangasta neulotun pinnan olla löysää, koska lanka luultavasti kutistuu ensimmäisessä pesussa. Eikä siihen puseroonkaan tullut liikaa kasvunvaraa...

Ehkä tämän pitäisi kertoa jotakin minusta?
My inner child is ten years old today

My inner child is ten years old!

The adult world is pretty irrelevant to me. Whether
I'm off on my bicycle (or pony) exploring, lost
in a good book, or giggling with my best
friend, I live in a world apart, one full of
adventure and wonder and other stuff adults
don't understand.

How Old is Your Inner Child?
brought to you by Quizilla
28.7. Lanka loppuu!

Ei, lanka ei lopu varastosta, sitä on siellä marinoitumassa katovuosien varalle. Kunnon emäntä varustautuu sen varalta, että lampaat jostain syystä kuolisivat sukupuuttoon.

Minulta on loppumassa pellavalanka. Ei vielä, mutta sitten, kun olen neulonut takakappaleen, etukappaleen ja toisen hihan. Toiseen hihaan lankaa ei riitä. Neuloin 50 gramman kerästä 15 cm takakappaletta. Olen edennyt vasta 15 cm, koska minun on ehdottomasti pitänyt katsella mm. erilaisia morsiuskimppuja hääfoorumissa. No, sain minä pakastettua ensi talven mansikatkin...

Minun täytyy ehdottomasti tilata lisää vihreää pellavalankaa Colourwayltä. Ja samallahan sieltä tilaa vaikka Trinityä, se on Marjutin mukaan mainio lanka. Tai sitten Summer Tweediä, siinä oli kivemmat värit, mutta se ei ole alennuksessa. Ale saattaa loppua ja jään vielä ilman lankoja...

Janne näkee sohvalta, jos nyt tilaan...taidan jättää tilaamisen siihen asti, että saan eksytettyä Jannen! Menisi edes kalaan, ei kai pieni kaatosade kunnon kalamiestä haittaa ;D

Hyvää syntymäpäivää, Isä!

Ja hyvää hääpäivää Anu ja Pasi! (Hyvää tapaamisvuosipäivää Tiina ja Janne...)