Weblog Commenting and Trackback by HaloScan.com
Tiinan neulepäiväkirja
Sivukartta

Blogin etusivu
heinäkuu
kesäkuu
toukokuu
huhtikuu
maaliskuu

Takaisin neulesivuille
Linkkejä

Päivitetty 22.7.2004

Kesäkuu 2004

2.6. Uudistunut blogi1
3.6. Ja nyt palkitsen itseni käsitöillä
4.6. Puseron suunnittelua
5.6. Muovikassillinen puuvillalankaa
6.6. Vauvaneuletta
7.6. Konttineulekokeilu
9.6. Tänään minun teki mieli pellavalankaa
11.6. Kirjastontäti-takki
13.6. Ryppylankaa ja uusi yritys2.6. Uudistunut blogi!

Päätin hieman muokata vanhoja sivujani ja samalla päädyin siirtämään neulepäiväkirjani omien sivujeni yhteyteen.

Kuvassa on muuten tekeillä oleva huivi. Ohje löytyi Novitan nettisivuilta ja lankana on käytetty Virkkauslankaa.
3.6. Ja nyt palkitsen itseni käsitöillä!

Nettisivujen kesäsiivous alkaa olla ohitse, huh huh! Tänä aamuna sain linkkisivun päivitettyä ja nyt ajattelin siirtyä pihan puolella virkkaamaan huivia tai liinaa. Aurinkokin alkaa juuri sopivasti paistaa...

Päivän suunnitelmissa oli kyllä myös hieman ompelua. Ostin Eurokankaasta ihanaa 60-luvun kukkakuvioista kangasta, josta ajattelin tehdä kesämekon. Ehkä se kesä kohta saapuu tännekin! Kylmällä ilmalla ei huvita ommella kesävaatteita ja helteellä ei jaksa ommella, koska on liian kuuma... Hmmm?

Neulonta-listan houkuttelemana päädyin tilaamaan Kurssikirjat.netistä kaksi neulekirjaa: kirjat 450 Knitting Stitches ja 440 More Knitting Stitches. Ja samalla tuli katseltua sopivia synttärilahjoja elokuuksi. Miten niin muka naiselle on vaikea ostaa lahjoja?
4.6. Puseron suunnittelua


Suunnittelin itselleni puseroa. Tarvitsisin (joo, neulepuseroita ei ole vielä tarpeeksi. Voiko niitä olla?) puuvillaisen puseron. Väriksi olen ajatellut jotain beigeä tai vihertävää. Mutta puuvillaa sen pitää joka tapauksessa olla. Langan paksuutta en ole vielä päättänyt. Toivottavasti Joen Langasta löytyy jotain kivaa. Eihän sieltä yleensä...

Katsastin kyllä jo Papurikonkin valikoimat, mutta aina parempi, jos säästää postimaksuissa. Ja totta kai se opiskelija-alennuskin on kiva lisä!
Puseroon tulisi pitsineuleiset hihat ja etumukseen palmikkokuviota. Yksinkertaista, mutta mielestäni kaunista.
5.6. Muovikassillinen puuvillalankaa

Tein eilen löytöjä Joen Langasta, vaikka siellä ei ollutkaan havittelemiani Gedifran lankoja, Marokkoa tai Beauty Cottonia. Ehkä joudun vielä tilaamaan niitä Papurikosta. No, joka tapauksessa löysin iloisen kirjavaa Crazy Cottonia ja vihreää Catania-lankaa kaverin vauvan kesäpuseroon ja itselleni ei-minkään-väristä Cataniaa pitsi- ja palmikkoneuleeseen. Ei niin, että yrittäisin maastoutua, silloin olisin ostanut liitutaulunvihreää! Tuo hiekansävy vaan jotenkin viehätti. Ja se sopii vaatekaapin lähes kaikkiin vaatteisiin.

Iltapäivällä on pitkästä aikaa Joensuun neuletapaaminen. Tai ehkä pikemminkin voisi puhua käsityötapaamisesta, koska emme ole rajoittuneet neulontaan. Mitähän kivaa Ninnu tuo mukanaan? Seuraamme voi liittyä Carelicumissa joka kuukauden kolmas lauantai klo 13. Tänään todennäköisesti siirrymme auringonpaisteeseen pois messuihmisten tieltä.
6.6. Vauvaneuletta

Sunnuntaina on sopiva päivä neuloa helppoa vauvaneuletta. Pienet kappaleet valmistuvat todella nopeasti. Eilen sain valmiiksi molemmat hihat ja tänään tekaisin takakappaleen. Enää etukappale, jipii! Sitten vielä saumojen ompelu ja nappien kiinnitys...

Maanantaina joudun taas menemään Joen Lankaan, koska siellä on kaupungin paras nappivalikoima. Ompelutarvikkeet sijaitsevat alakerrassa, joten joudun kulkemaan sinne lankapuolen ohitse. Kuinkahan voin hillitä itseni... Kuitti, jossa lukee pankkitilin saldo voisi hieman hillitä ;) Miksi muuten lankakeristä ei jaeta ilmaisia näytepakkauksia? 20 grammaa voisi olla sopiva määrä kokeiltavaksi ja hiplattavaksi...
7.6. Konttineulekokeilu

Lisäsin neulepäiväkirjan etusivulle The Knitter´s Geek Coden. Sitä laatiessa eksyin entrelac-neuleita esitteleville sivuille. Jotenkin sitten päädyin neulomaan tuollaista tilkkua. Suomenkielinen nimi sille taitaa olla konttineule. Minusta tuo neulepinta on viehättävämpi yksivärisenä. Hernekeitonvihreä 7 veljestä ei ehkä ole paras mahdollinen lanka. Voisin kuvitella tästä itselleni viininpunaisen kaulahuivin. Tai ehkä sille beigelle Kid Mohairille löytyi vihdoin käyttöä?

Nappikauppaan en muuten ehtinyt. Kirjoitin työhakemuksia ja vastailin etukäteen yhden työpaikan haastattelulomakkeeseen.
9.6. Mieleni teki pellavalankaa

Kävin tänään ostamassa napit vauvaneuleeseen, jonka ohje tulee nettineulelehteen sitten joskus talvella. Löysin aivan ihanat napit! Tarvitsin ehdottomasti kirjavaan Crazy Cotton lankaan sopivat iloisen värikkäät napit ja jokaisen napin piti olla eri värinen. Aluksi lasten nappivalikoima näytti liian pastelliselta ja epäilin jo että tuskin löydän etsimääni. Sitten silmiini osui pinkki sydännappi...sitten samanlainen sininen..ja sitten vihreä! Täydellistä!

Kyselin myyjältä Garnstudion Bomull-lin -lankaa, mutta sitä saa ehkä ja vain tilauksesta eikä tarkasta hinnasta ollut tietoa, kuin vasta lauantaina. Pöh! Minä olisin halunnut vihreää tai beigeä pellavalankaa. Kun tietäisi edes hinnan, että kannattaako minun edes haaveilla koko langasta... Eikä se Marokko-lankakaan ole täysin unohtunut, ehkä. Tänään minun teki mieli pellavalankaa.

Ostin kuitenkin kerän Marks&Kattensin Savann-lankaa. Ja huomasin juuri, että siellä kerä olisi maksanut 10 senttiä vähemmän ja haluamaani vihreää sävyäkin olisi ollut! No, kokeillaan tämä kerä, että onk tästä langasta mihinkään.

Menen jatkamaan mallitilkkua.11.6. Kirjastontäti-takki

Viime syksynä aloin neulomaan mustasta Woolista kietaisuneuletakkia Novitan ohjeen mukaan. Jostain syystä en enää halua kietaisuneuletakkia (minun tuurilla suuren työn jälkeen etukappaleen kietaisuosat repsottaisivat pahasti). Ei, en vielä ole purkanut sitä. Aloitinpahan kuitenkin neulomaan samasta langasta pitsi- ja palmikkoneuletakkia, jonka kuvion olen suunnitellut ihan itse. Tai siis yhdistellyt tavallista palmikkoa ja lehtikuviota. Tarkoitus olisi tehdä siitä vähän vanhanaikaisen näköinen, Jannen mukaan "kirjastontäti-takki".

Auringonpaisteessa on mukava neuloa villalankaa! Ihan totta. Eikä minun tarvitse pelätä palamista, sillä ihoni ei koskaan pala auringossa. Ehkä.
13.6. Ryppylankaa ja uusi yritys

Niinhän siinä sitten kävi, että neuletakin etukappaleesta tuli liian pieni. Laskin napitusvaraksi liian vähän silmukoita. Tehdäänpä sitten vähän isompi. Onneksi aloitin neulomisen etukappaleesta enkä ollut neulonut kuin vaivaiset parikymmentä senttiä!

Kuvassa neule näyttää epäilyttävästi villasukkaharmaalta, mutta kyllä se mustaa on! Etukappaleeseen tulee lehdykkäkuvio ja sen molemmin puolin palmikot. Takakappaleeseen tulee samanlaiset kuviot.