Tiinan neulepäiväkirja


Sivukartta

IN ENGLISH

Blogin etusivu
syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu


Takaisin neulesivuille

Neulekirjasto

Linkkejä


Päivitetty 31.10.

Ilmainen www-laskuri

Lokakuu 2004

7.10. Valmis Sophie
14.10. Kirjoneuleinnostus
17.10. Uusi Ulla
20.10. Lankapenkojaiset
22.10. Edelleen kuumeessa
22.10. Rakas Joulupukki
25.10. Mallitilkkuja Vaakalle
28.10. Colourwayn paketti
31.10. Palmikkotakin takkuileva alku


7.10. Valmis Sophie

Sophie-laukkuni on vihdoin valmis! Tai oikeastaan se on ollut valmiina jo muutaman päivän, mutta en vain ole ennättänyt kirjoittamaan... Sophie huopui todella hyvin pesukoneessa 60 asteen pesussa. Hahtuvalanka kutistui suunnilleen arvioimani 25 %. Laukusta tuli sopiva käsilaukkukokoinen kädessä kannettava malli. Seuraavaksi suunnittelenkin neulovani isomman olkalaukun.

Tässä kuva laukusta ennen huovutusta


Ja tässä huovutuksen jälkeen


Myös Hippy-pusero on valmistunut hiljaiseloni aikana. Puserosta tuli aivan mahtava! Huivikaulus ei ahdista minua, vaan tuntuu pikemminkin mukavan lämpöiseltä. Langalla on tosin taipumusta nyppyyntyä, joten uusi lempipuseroni ei ehkä ole kovin pitkäikäinen. Puserosta on tulossa kuva...

Käykääpä muuten tutustumassa uuteen netissä toimivaan käsityötarvikeliikkeeseen, Pikku Punatulkkuun. Tarjolla on mm. ihania hahtuvalankoja!

Suomalaisten neulebloggaajien joukkoon on liittynyt myös Miia
14.10. Kirjoneuleinnostus

Syyslomalla olen saanut aikaiseksi vaikka mitä! Siis neulottua, kuka nyt gradusta mitään puhui? ;D Viikonloppuna kyläilimme Jannen vanhempien luona Nilsiässä. Menomatkalla neuloin loppuun punakirjavan Hippy-kaulaliinan (sen, josta piti tulla pusero, muistattehan?). Matkalla eksyimme jotenkin Lastukosken Eräpoikien hirvenmetsästyskokoukseen heidän erämajaansa ja mitäpä muuta neuloja voi siinä tilanteessa tehdä kuin aloittaa kirjoneulelapasen! Lankana on Florica, joten mikään nopea projekti lapaset eivät ole -varsinkin kun ne tulevat Jannelle.

Ensimmäinen lapanen ja puolet toisesta valmistui nopeasti. Huomasin, että autossa en voi neuloa kirjoneuletta, koska minulle tulee paha olo. Tai voisin neuloa, mutta en voi seurata ohjetta. Tarvitsisin siis "kartanlukijan" ja tuskinpa Janne autoa ajaessaan enää siihen hommaan suostuu! Kotosalla innostuin jatkamaan viime neuletapaamisen jäljiltä odottavaa kietaisuliiviä. Ja sitten uusien talvikenkien innoittamana huomasin tarvitsevani säärystimet... Keskeneräisiä käsitöitä siis riittää!

Tässä kuva kaulaliinasta -huomaa päättelemättömät langanpätkät!


Ja tässä Hippy-pusero valmiina


Kuviolapanen Jannelle:


Ja vielä kuva Kasperista:

17.10. Uusi Ulla

Lauantaina ilmestyi ensimmäinen Ulla! Suurkiitokset Marjutille, joka teki meistä ylivoimaisesti eniten töitä Ullan eteen! Ulla näyttää kieltämättä hyvälle, vai mitä? Seuraavaan Ullaan olenkin suunntellut jo paperille pari naisten neuletta, mutta ei niistä sen enempää...vielä!

Eilen oli myös Joensuun neuletapaaminen! Meitä kerääntyi paikalle peräti viisi, kun Annekin päätti uskaltautua paikalle. ("Kerrankin sai neuloa kaksi tuntia ilman keskeytystä" kuvaa aika hyvin pienen lapsen äidin arkea ;D)

Tapaamispaikassamme Carelicumin kahviossa oli Keskustan vaalitapahtuma. Mutta ei se meitä häirinnyt, saimmehan neuloessa nauttia Irinan laulusta. Ja tapahtuma kesti vajaan tunnin. Ilmaista vaalikahvia en kuitenkaan uskaltanut nauttia, vaan päädyin ostamaan itselleni teetä! ;D

Neuletapaamisessa sain aloitettua ruskean Woolista neulomani kietaisuliivin etukappaletta. Nyt olen neulomassa jo kietaisuosan kavennuksia, joten aivan toivottoman hidasta ohuesta langasta neulominen ei ole! Minua vähän arveluttaa, taipuuko alaosan ainaoikein reuna valmiinakin yhtä käppyrälle kuin nyt? Toivottavasti höyryttely ja virittely auttaa. Muuten menee iso työ pilalle! Ohjeessa reuna ei näytä kääntyvän yhtään...
20.10. Lankapenkojaiset

Tänään oli hyvä päivä sairastua kesken työpäivän. Livistin liikuntatunnilta ja mitä löysinkään postilaatikosta! Kauan odotettu Novita! Suurin osa malleista näytti... hmm... no hieman keski-ikäisiltä. Tai sitten neuleet olivat vauvaneuleita. Yksi toteuttamiskelpoinen ja kauniin mallinen neule löytyi -tosin olen juuri neulomassa jotain (todella)vähän samantapaista Linen Drapesta.

Kuumemittari kainalossa löysin itseni penkomassa Jemmaa. Huomasin omistavani kaksi sinikirjavaa kerää Regian 4fädig villalankaa! Haa! Siitäpä saankin hienot sukat Kustille, jonka jalka oli kasvanut sitten viime näkemän. Sukan alku näyttää niin houkuttelevalta, että suunnittelin jo hetken purkavani alun ja neulovani sukat ihan vaan itselle. Onneksi lanka on niin ohutta, että kauaa moinen ajatus ei päässäni pyörinyt! Kusti saa sukat!

Marjutin blogista innostuneena päätin testata millainen neuloja olen. Tässä tulos: Knitting Guru
You appear to be a Knitting Guru. You love knitting
and do it all the time. While finishing a piece
is the plan, you still love the process, and
can't imagine a day going by without giving
some time to your yarn. Packing for vacation
involves leaving ample space for the stash and
supplies. It can be hard to tell where the yarn
ends and you begin. http://marniemaclean.com

What Kind of Knitter Are You?
brought to you by Quizilla
22.10. Edelleen kuumeessa

Kuume vaan jatkuu. Heti aamulla mittari näytti 37,3. Ei kovin paljon, mutta tarpeeksi velttoon oloon. Olen opetellut neulomaan sohvalla viltin alle käpertyneenä. Niin, toinen sukka on jo valmis. Siitä taisi tulla polvisukka... Mutta ainakin sukka on tarpeeksi iso, pitäähän sitä kasvunvaraa olla! ;D

Pienillä puikoilla neulominen tuntuu nyt jostain syystä tökkivän, joten aloitin heti aamutuimaan tämän vuoden ensimmäisen Vaaka-tilkkuni. Neulon tilkun punaisesta 7 veljeksestä. Tilkkuun tulee helmineuletta ja keskelle palmikkoa. En tietenkään ottanut palmikkoa huomioon luodessani silmukoita. Jospa leveys riittäisi. Tai sitten virkkaan reunoihin kerroksen kiinteitä silmukoita...

Käykääpä tutustumassa Jennin blogiin!


bamboo
You are bamboo. Warm, cozy, and thoughtful, you take your time and
enjoy how things feel, smell, and taste. You
love the craft and beauty of traditional
things, and you value the comfort and
experience of knitting as much as the results.
But while you are reveling in your warm cozies,
don't get stuck. Warm is wonderful, but so is
the whole wide world!

What kind of knitting needles are you?
brought to you by Quizilla

Ei voi olla totta! Katsokaapa näitä Diorin neulottuja kenkiä! Puikot heilumaan naiset!

22.10. Rakas Joulupukki

Rakas Joulupukki,

Olen ollut erittäin kiltti koko vuoden ja neulonut ahkerasti. Joskus olen tapellut Jannen kanssa, mutta ihan joka kerta se ei ole ollut minun vika. Olen ollut myös kiltti Kasperille ja antanut Kasperin nukkua sängyssä, vaikka joskus minun on ollut itse paha nukkua.

Koska olen ollut erittäin kiltti koko vuoden, uskallan toivoa joululahjaa. En ole toivonut mitään pitkään aikaan, en edes Ponia. En minä toivo Ponia enää. Enkä suklaata, ainakaan kovin paljon. Nyt minä toivon joululahjaksi kahta Rowanin kirjaa. Toisen nimi on A Yorkshire Fable ja toisen nimi on Vintage Style. Niitä saa ainakin Kurssikirjat.netistä, jos niitä ei Korvatunturilla ole.

Terveisin Tiina
25.10. Mallitilkkuja Vaakalle

Viikonloppuna innostuin suunnittelemaan itselleni neuletakkia, sellaista cardigan-tyylistä. Neuletakkiin tulee palmikoita ja palmikoita! Ja huivikaulus. Mallitilkut neuloin karpalonpunaisesta 7 veljestä-langasta, mutta varsinaisen takin neulon Rowanin Yorkshire Tweed DK:sta. Niin, tilasin lankaa, entäs sitten? Mallitilkuista neuloin Vaakatilkkujen kokoisia, joten nyt minulla on jo kolme tilkkua kasassa! Urakka jatkuu...

Lankavarastoni hupeni 250 grammalla silkkisekoitelankaa, kun äiti piipahti "etsimässä sopivaa neuleohjetta". Sopiva ohje löytyi ja sopiva lankakin löytyi kesällä ostamastani Jaegerin Trinitystä. No, jäi minulle vielä sentään puolet!

Meille suomalaisille neulebloggaajille on perustettu oma blogirinki.

Suomalaisia neuleblogeja ilmaantui tänään peräti kaksi kappaletta: Annen Neulomisen sietämätön keveys ja Riikan neulesivut
28.10. Colourwayn paketti

Ihana yllätys odotti työpäivän jälkeen postilaatikossa: Colourwayn paketti oli vihdoin saapunut. Tein tilauksen lauantaina, joten toimitus oli todella nopea!

Paketista löytyi Rowanin Yorkshire Tweed DK:a luumunsävyä, väriä 342 14 kerää (eipään lopu kesken!) sekä Rowanin lehti numero 33. Langat sain kivasti tungettua taas yhteen piilon pois Jannen silmistä. Luulitteko, että paljastan piilopaikan tässä? VÄÄRIN! Ja neulottasessa langasta poistetaan vyöte, jolloin lanka on "ihan vaan tavallista Novitaa" ;D


Lehti onkin jo vaikeampi selittää... Ehkä naamioin sen kiltisti hyllyyn muiden neulekirjojen sekaan ja selailen sitä myöhemmin.

Tekisi mieli aloittaa mallitilkku heti, mutta ruoanlaitto ja flamencotunti kutsuu.
31.10. Palmikkotakin takkuileva alku

Palmikkotakkini ei ole ihmeemmin edistynyt viikonlopun aikana. Ensimäinen versio oli liian pieni, tämä saattaa olla sopiva. Eteen tulee vielä melko leveä joustinneuleinen napituslista, joten saa nähdä, tuliko tästä nyt sitten liian iso. Palmikkoneule vetää pintaa "kurttuun". Saas nähdä, mitä tästä tulee! Lanka on kuitenkin aivan ihanaa!


Viikonlopun aikana tein myös tontun töitä, hyvältä näyttää tekeleeni! Mutta ei siitä sen enempää, salaisuudet paljastetaan aikanaan...