Neuleita vuodelta 2004
Sivukartta

Etusivu

Blogin etusivu

Linkkejä

Puikoilla

Neuleita 2004

Neuleita 2003

Vanhoja neuleita

Suunnitteilla

Neulekirjasto

Ohjeet

Vuonna 2004 valmistuneita neuleita

hannunvaakunalapaset, vauvan neuletakki , puputossut, sydänpusero, beige pitsineuletakki,Vihreä vauvaneule, Vauvanpeitto, Vauvan palmikkopaita, Hilma-lapaset, Vauvan neulesetti, ruskea kietaisuliivi ,Hippy-pusero, huovutettu Sophie-laukku, säärystimet, huovutettu Sophie-laukku, huovutettu Sophie-laukku,Hannunvaakunalapaset

Lapasten kuviot on otettu Elsebet Lavoldin Viikinkineuleet-kirjasta. Ranneosassa on poikittainen palmikko ja kämmenselässä hannunvaakunakuvio. Lapaset on neulottu sileää nurjaa neuletta. Käytössä huomasin, että kärkikavennukset olisi pitänyt tehdä toisin, koska nurjat kavennukset kääntyvät kummasti lapasen sisään.

Onnistuin kadottamaan nämä lapaset Kuopioon johonkin liikkeeseen. En tietenkään muista missä vaiheessa kadotin ne, eikä niitä ainakaan kahdesta viimeisestä löytynyt... No, joku sai hyvät lapaset, teen uudet ja paremmat itselle!Vauvan neuletakki

Neuloin kaverin vauvalle neuletakin Novitan vauvaneulelehtisen ohjeen mukaan. Vaihdoin langan kätköistäni löytyneeseen puuvillaiseen Viola-lankaan, koska ohjeen muovilangat eivät oikein houkuttaneet. Viola oli positiivinen yllätys; euron lanka oli todella pehmeää ja tasaista, melkein kuin Mandarin Petit (mutta halvempi!). Värit valitsin siten, että takki sopisi sekä tytölle että pojalle. Poika tuli!Puputossut

Neuloin puputossut jämälangoista kaverin vauvalle. Puputossujen ohje oli SK 11/2000. Korvat on aika hankala saada pysymään pystyssä, näistä tossuista tahtoo tulla luppakorvakaneja! Olen neulonut näitä tossuja useamman parin. Tossut valmistuvat nopeasti ja ovat kiva lahja.

Roosan sydänpusero

Neuloin sydänpuseron kummityttöni Erikan pikkusiskolle Roosalle. (Huomaa, kuinka puseron väri sopii nimeen.) Puseron ohje on jostain vanhasta vauvaneulelehtisestä. Langaksi valitsin Novitan Minin, koska se sattui olemaan tarjouksessa Anttilassa (1e/kerä!). Sydänkuvion neuloin intarsiana, eli jokainen väriosa omalta kerältään. Voit uskoa, että langat olivat välillä solmussa!

Epäilin, että Roosa oli ehtinyt kasvaa puserosta ulos ennen sen valmistumista, mutta kuulemma pusero mahtui hyvin päälle -ja päikkärin tädit olivat lääpällään ;) !Beige neuletakki Butterflystä

isompi kuva

Neuloin pitsineuletakin pikkuveljen lakkiaisiin ja samalla koulun kevätjuhlaan. Ohje löytyi Pirkka-lehdestä ja langaksi valitsin pellavabeigen Butterfly-langan. Takkia piti ensimmäisen sovituksen jälkeen hieman lyhentää, mutta loppujen lopuksi takki valmistui ajoissa (juhlia edeltävänä päivänä. Takki vaikutti aluksi todella sopivalta ja sitä se onkin -paitsi että hihoihin muodostuu inhottavat "allit"! Täytyy siis purkaa hihat ja neuloa ne hieman kapeammiksi! ...kunhan jaksan.Vauvan vihreä neule Catania-langasta

Pusero on neulottu vihreästä Catania-langasta ja kirjavasta, itsestään raidoittuvasta Crazy Cotton-langasta. Pusero on itse suunnittelemani ja ohje tulee toivottavasti aikanaan Ullaan.Vauvanpeitto Palmasta

Peiton ohje löytyi Suuresta Käsityölehdestä 4/2002. Peitto on neulottu kaksinkertaisesta langasta, Palmasta ja Seitsemästä Veljeksestä. Nopea välipala! Palmaa oli mukava neuloa. Ainoa miinus on, että Palma täytyy pestä käsin.


Vauvan palmikkopaita

Pusero on neulottu Novitan Alpaca-langasta. Puseron malli on omasta päästä ja ohje puseroon on tulossa uuteen Ullaan. Neuloin puseron Jannen kaverin heinäkuussa syntyneelle poikavauvalle.

Paita sai nimekseen Kusti, poikavauvan mukaan.


Hilma-lapaset

Hilma-lapaset on neulottu Novitan Jussi-langasta. Ranteessa on siksak-kuvioista joustinneuletta. Ohje on tulossa UllaanVauvan neulesetti

Setti on neulottu Schachenmayr Nomottan Merino-langasta, joka on aivan ihanaa, pehmeää 100% merinovillaa. Myssyn ohjeen otin Anita Gunnarsin Tee itse kauniit neuleet-kirjasta, mutta lapaset ja sukat neuloin omasta päästä.

Ruskea kietaisuliivi Woolista

Ruskea Wool lanka löytyi Prisman alekorista kesällä -04, joten kovin kauan se ei ennättänyt marinoitua lankakaapissa. Viime talvena ihastuin Novitassa 6/2003 olleeseen kietaisuliiviin. Tummanruskea väri sopii minulle, joten kerrankin neulon jotain ihan ohjeen mukaan ja ihan samanlaisesta langasta! Ohje on helppo ja nopea tehdä.
Pusero Hippy-langasta

Tästä puserosta piti alunperin tulla punakirjava. Siitä ei tullut. Punainen (oranssi-pinkki-punainen-tummapunainen) oli liian kirkas, eikä vaatekaapissani ollut siihen sopivia alaosia (tai no, farkut..). Olin neulonut jo kaksi kerää punaista lankaa puseron takakappaleeksi ja jätin ne langat kotiin marinoitumaan kaulaliinaksi. Kiikutin langat takaisin Joen Lankaan ja anelin lupaa saada vaihtaa langat kanerva-luumu-kirjavaan lankaan.

Pusero on edennyt tasaisen hitaasti takakappaleen loppuun. Puseroa on todella nopea neuloa numeron 7 puikoilla. Jaa, ja mistä malli? Yllätys, yllätys: Kotiliedestä! Muunsin mallia niin, että teen helmaan ja hihansuihin leeeeveää joustinneuletta. Muutoin neulon -kerrankin!- ohjeen mukaan. Puserossa on sellainen trendikäs viuhkakaulus, johon tulee kaksi isoa nappia.
Sophie-laukku hahtuvalangasta

Sophien ohje löytyi mutkan kautta eksyttyäni Marjutin neuleblogista MagKnitsin sivuille. Ihana laukku! Ja mikä parasta, olin juuri saanut käsiini erän hahtuvalankaa. Kiitos Anne lankatrokauksesta!

Muutin hieman laukun kokoa, eli neuloin pohjakappaleen sivulle 50 s ohjeen 39 s:n sijaan. Hahtuvalanka kutistuu neuletilkun perusteella noin 25 %, joten mikään suuren suuri laukusta ei tullut.

Sophie huopui pesukoneessa todella hyvin. Seuraavaksi voisinkin tehdä hieman isomman laukun...

Säärystimet

Säärystimet neuloin Novitan 5/2003 ohjeen mukaan. Säärystimet valmistuivat nopeasti pyöröpuikoilla 1o1n-joustinneuleena. Ensimmäisellä kerralla säärystimistä tuli yläosastaan liian löysät, joten jouduin hieman kaventamaan mallia. Nyt ne pysyvät melko hyvin ylhäällä!
Slipoveri

Kusti-vauva sai kietaisuliivistä yli jääneistä lankoista neulotun neuleslipoverin. Ohje löytyi Novitasta 6/2003. Tässä stunttina neiti Bambi:
Pelleriini

Lankakaapin kätköissä hyvän aikaa marinoitunut Jumbo Soft päätyi pelleriiniksi. Ohje löytyi Interweave Knitsin sivuilta. Helppoa ja nopeaa virkkausta, puikkokoko taisi olla jotain 8 luokkaa!Kynsikkäät

Janne tarvitsi uudet kynsikkäät tai kalavokkaat, kuten niiden nimi savoksi kuuluu. Jannepa sai ne joululahjaksi, mutta tiukille niiden neulominen meni. Lopulta mies piti hätistää jouluaatonaattona lumitöihin, että sain viimeisen peukalon neulottua.