Tiinan neulepäiväkirja


Sivukartta

IN ENGLISH

tammikuu

joulukuu

Blogiarkisto


Takaisin neulesivuille

Neulekirjasto

Linkkejä


Päivitetty 21.12.

Ilmainen www-laskuri

Joulukuu 2004

11.12. Valoa nettipimentoon
17.12. Tonttujen asioilla
18.12. Pienestä kiinni
19.12. Hologrammineulontaa
21.12. Huomenna alkaa joululoma!
22.12. Hyvää joulua!


11.12. Valoa nettipimentoon


Nettiyhteys toimii vihdoin! Johan sitä pimentoa kestikin... Yllättävän vaikeaa elämä on ilman nettiä. Onneksi sain maksettua suurimman osan laskuista, ennen kuin pääsimme uuden palveluntarjoajan palveltavaksi...

Olen edelleen kuumessa, sitä on jatkunut jo yli kolme viikkoa. Mitään vikaa lääkäri ei ole onnistunut löytämään, edes päästä. Minulta on otettu nyt kahteen kertaan verikokeet, keuhkot ja poskiontelot röntgenkuvattu. Mutta hometestiä lääkäri ei ole uskaltanut tehdä. Olen sitten käynyt välillä kuumeisena töissä, sillä joulukiireet painavat koulussakin päälle.

Mutta olen minä saanut sentään jotain aikaiseksi, vaikka en ole kotona ollessa jaksanut muuta tehdä kuin torkkua. Interweave Knitsin sivuilta löytyi mukava virkkausohje Jumbo Softille. Pelleriiniksi tuota varmaan voi kutsua, vaikka aion pitää sitä sekä villakangastakin päällä että trikoopuseroiden päällä. Joka tapauksessa se valmistui todella nopeasti, muutamassa tunnissa numeron 10 virkkuukoukulla. Minun versiostani tuli hieman pienempi, varmaan siitä syystä, että minulla oli pienempi virkkuukoukku kuin ohjeessa. Virkkasin sitten muutaman ylimääräisen pylväskerroksen, että pelleriinistä tuli tarpeeksi pitkä. Ympärysmittakin on ihan sopiva jopa takin päällä pidettäväksi. Ihailkaa lopputulosta!


Säärystimet ovat edelleen tekeillä. Tästä voitte päätellä, että olen toiminut myös tonttujen apulaisena... Ensimmäinen säärystin piti purkaa melkein kokonaan, sillä vaikka tein oikealla tiheydellä silmukoita vähemmän kuin ohjeessa, niin silti säärystin oli reidestä ihan liian löysä eli se tippui alas! Mitenkähän ne on saaneet ne säärystimet pysymään sen kuvan mallitytön päällä...


Terveisiä vielä Kasperilta..

17.12. Tonttujen asioilla

Kolmen viikon sairastelun jälkeen olen takaisin suunnilleen elävien kirjoissa. Lääkäri ei löytänyt diagnoosia, vaikka minulle tehtiin pari röntgenkuvausta ja verikokeet kahteen otteeseen. Kädessä on mojova mustelma labratätin kohtelusta ("Eiku täällä olikin vielä yksi koe. Otetaan tämä siitä toisesta kädestä"). Ai jalallako minun olisi sitten pitänyt painaa pistokohtaa? Aika runnomalla se neulakin sisään. No, tätyli oli sen verran paniikissa jo ekalla kerralla, kun ei osannut käyttää tietokoneetta (todistettavasti on olemassa ihmisiä, jotka käyttävät yksisormijärjestelmää kirjoittaessaan), toisella kerralla sama täti pudotteli koeputket lattialle ja sai kolmeen kertaan tarralappuja tulostavan koneen sekaisin. Ja sitten vielä se mustelma. Luulin jo, että olen piilokamerassa! Jos minua vielä lähestytään neulan kanssa, niin taidan kirkua ja syöstä samanlaisen kirosanalastin hoitajan päälle kuin mitä tein viisivuotistarkastuksessa verikokeessa. (Äiti parka!) Mutta sormen päästä otettiin kaksi putkea verta ja minä luulin että se täti vie minusta KAIKKI veret. Mistä minä olisin silloin voinut tietää, kuinka paljon minussa on verta?

Viikko hurahti niin tiiviisti työn ja kotitöiden merkeissä, etten ennättänyt puikkoihin koskea. Tänä iltana otin sitten vahinkoa takaisin, sillä Janne lähti hirviseuran johonkin kokoukseen ja palaa vasta lauantaina. Sain valmiiksi säärystimet, joista puuttui kokonaista kuusi kerrosta! Neuloin säärystimet hieman ohjetta lyhyemmiksi, mutta taidan sittenkin jatkaa neulomista ohjeen pituisiksi. Ja kuminauhalankaa tarvitaan ehdottomasti! Minulla tai äidillä oli jossain mustaa kuminauhalankaa...muistaakseni. Säärystimistä tuli kuitenkin hyvät ja niitä voi pitää suorana tai ryttyyn liitattuna.


Loppuillan olen sitten neulonut Jannelle joululahjaksi uusia pilkkikynsikkäitä (savoksi muljaatettuna kalavokkaita). Ne ovat yllätys. Janne ei uteluista huolimatta ole saanut selville varsinaista joululahjaansa, joka tosin saattaa saapua postissa vasta joulun jälkeen. Sen sijaan Twist-pussin Janne sai kerjättyä joululahjaksi Tokmannilla (3,90!) ja nähtyään unta kuution kokoisesta Pätkis-patukasta ostin Jannelle lahjaksi viisi Pätkistä tarkoituksena paketoida niistä jokainen omaan pakettiin. Jannen piti tulla töistä vasta iltakahdeksalta, joten kaupasta tultuani jätin oppilaille ostamani karkkivuoren (kaikki 46 oppilastani saavat oman joulupussukan, jossa on muutama karkki) ja Pätkikset pöydälle ja menin postittamaan kummityttöjen joululahjoja. Tietysti Janne oli tullut töistä sillä välin ja syönyt kaksi Pätkistä sillä välin! "No, kun minä ajattelin, että ei nämä enää voi olla lapsille, kun noita karkkeja on jo noin paljon." Juuri niin. Pöydällähän oli myös pieni irtokarkkipussi, että myös lapsenmieliselle jäisi jotain millä päästä sokerihumalaan!

Ja seuraavana päivänä Janne töistä palattuaan: "Tiesitkö, että on olemassa sellainen kakku kuin Pätkiskakku? Siihen tulee Pätkiksiä!" Just joo. Onneksi jouluun on enää seitsemän yötä! Meillä on muuten joulukalenteri, jossa pusseista löytyy Twist-karkkeja.

Tässä valmis kynsikäs. Toisesta olen neulonut rannekkeen.
18.12. Pienestä kiinni

Kynsikäs on melkein valmis. Siitä puuttuu enää kaksi sormea, mutta neulominen oli pakko keskeyttää, kun Janne kaarsi pihaan!

Terden innoittamana tein testin:
You Are From the Sun

Of all your friends, you're the shining star. You're dramatic - loving attention and the spotlight. You're a totally entertainer and the life of the party. Watch out! The Sun can be stubborn, demanding, and flirty. Overall, you're a great leader and great friend. The very best!19.12. Hologrammineulontaa

Takaisin ruotuun... Kesällä aloittamani kukkakuvioinen hologrammikaulaliina sai väistyä... Uuteen Ullaan tulee Odinin sarvikuvio, englanniksi Triple Horn. Mallikuvion piirtäminen vei jonkin verran aikaa, sillä kuviosta meinasi tulla koko ajan liian korkea... Nyt olen neulonut kuviota vasta muutaman kerroksen. Eilen neuloin itselleni sukkia. Toisen sain valmiiksi ja toisessa on varsi kohta valmiina. Milloinkahan minä saan neulottua Jannen kynsikkäitä, kun Janne on jo lomalla... Töissä?20.12. Huomenna alkaa joululoma!

Huomenna alkaa kauan odotettu joululoma! Sen kunniaksi neuloin eilen itselleni pipon Hippystä. Niin, ja ne Jannen lahjakynsikkäät ovat edelleen kesken. Mutta minkäs teet, kun Janne on kotona... Lahjatkin kävi ostamassa silloin, kun minä olin töissä! Pöh! Perusteellisesti joulusiivottu koti ja valmis ruoka saivat minut kyllä nopeasti leppymään...

Jipii! Pääsin vihdoinkin blondiksi:

Which Fantasy/SciFi Character Are You?22.12. Hyvää joulua!


Rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta blogin lukijoille! Pidän blogissa taukoa joululoman ajan.

Jannen kynsikkäät ovat edelleen kesken... Niistä puuttuu enää etusormi ja peukalo, mutta tontulla ei ole ollut rauhallista aikaa neuloa niitä loppuun!