Make your own free website on Tripod.com


Tiinan neuleblogi


Blogiarkisto

IN ENGLISH

tammikuu

2005

2004


Sivukartta

Neulesivut

Linkkejä


Päivitetty 30.1.

Ilmainen www-laskuri

Tammikuu 2005

3.1. Uusi vuosi, vanhat kujeet
6.1. La Befana
8.1. Päätin hemmotella itseäni hieman
10.1. Aurinko lattian alla
11.1. Nappi
16.1. Neuletapaaminen ja haaveilua
20.1. Mohairongelma
21.1. Lissee lankkoo...
25.1. Onpas täällä sumuista...
30.1. Ensimmäinen ystävä


3.1. Uusi vuosi, vanhat kujeet

Minäkin olen palannut vihdoin joululomalta takaisin blogin pariin! Loma mennä hujahti ohi ihan huomaamatta, mutta sain minä sentään jotain neulottua sukulaisissa sukkuloinnin välillä. Jannen joululahjakynsikkäät valmistuivat ajoissa, kun patistin Jannen aatonaattona lumitöihin ;D Lomalla neuloin Jannelle mustan pipon Isoveli-langasta ja itselle aloitin neuloa samasta langasta ponchoa uuden Novitan ohjeen mukaan.

Joululomalla tein lankalöytöjä Kuopiossa; mustaa Isoveljeä (jota ostin liian vähän, koska alunperin tarkoitus oli neuloa erilainen poncho) sekä luonnonvalkoista Butterflyä joka aikoo muotoutua pitsiseksi kietaisuneuletakiksi.

Vuoden vaihduttua lienee paikallaan kerrata viime vuoden satoa:

* Punaiset hannunvaakunalapaset Seitsemästä Veljeksestä (kadotin lapaset Kuopiossa)
* Raidallinenvauvan neuletakki Violasta Annen ja Artun vauvalle
* Puputossut Annen ja Artun vauvalle
* Roosa sydänpusero Mini-langasta kummitytön pikkusiskolle
* Beige pitsineuletakki Butterfly-langasta itselle
* Vihreä vauvaneule Catania-langasta Marin ja Antin vauvalle
* Vauvanpeitto Palma-langasta Marin ja Antin vauvalle
* Vauvan palmikkopaita Alpacasta Marin ja Antin vauvalle
* Hilma-lapaset Jussi-langasta itselle
* Hirvikuvioiset lapaset Jannelle
* Vauvan sukat, lapaset ja myssy Marin ja Antin vauvalle
* Kasa sukkia Vaaka ry:n sukkakampanjaan
* Violetti pusero Hippy-langasta
* Sophie-laukku vihreästä hahtuvalangasta
* Ruskea kietaisuliivi Wool-langasta
* Vaakatilkkuja (edelleen lähettämättä)
* Säärystimet itselle mustasta 7 veljestä-langasta
* Kaulaliina punaisesta Hippystä
* Tähtikuvioinen slipoveri Marin ja Antin vauvalle
* Pipo punaisesta Hippystä
* Samin joululahjasukat 7 veljeksestä
* Villasukat itselle ja Jannelle 7 veljeksestä
* Punainen poncho Jumbo Softista
* Pesukoneessa huovutetut lapaset itselle vihreästä hahtuvasta

Olikohan tässä kaikki? Sitten on tietysti ne melkein valmiit sekä erittäin keskeneräiset neuleet...6.1. La Befana

Loppiaisesta huolimatta La Befana-noita ei tuonut lahjoja, vaan langat piti ostaa itse ennen juhlapyhää.


Valkoinen lanka on Butterflyä, jota ostin Kuopiossa käydessä alennuksesta. Turkoosi lanka on Tennesseetä, löytö Tokmannilta. Ja Prismaan jäi vielä muutama kerä mustakirjavaa Hippyä 3euroa/kerä. Pitäisiköhän ne raukat kerätä talteen kaupan hyllyltä pölyä keräämästä?

Musta poncho Isoveli-langasta taitaa olla ensimmäinen tänä vuonna valmistuva neule. Kaulus on vielä kesken. Ja ohje löytyi kevään ensimmäisestä Novita-lehdestä.
8.1. Päätin hemmotella itseäni hieman

...Ja tilasin vihdoin itselleni Rowanin! Ei, kyseessä ei todellakaan ole mikään heräteostos, olenhan miettinyt lehden tilaamista jo lähes vuoden. No nyt se on sitten tehty. Olin jo tilaamassa itselleni puoleen hintaan Suuren Käsityölehden (joka tulee äidilleni), mutta tulin sitten järkiini. Mitä ihmettä minä teen lehdellä, jossa ei ole minulle juuri mitään (pelkkiä lasten ja vauvojen ohjeita, PYH!) ja jota voin lukea kotosalla käydessä! Rowan maksoi vain pikkaisen enemmän... Ja voi niitä neuleita tehdä muistakin kuin Rowanin langoista! Tai no joo...

Oikeastaan säästin tänään rahaa, sillä en ostanut alennuksesta mustakirjavaa Hippyä. Kaappiin ei oikein mahdu. Tarvitaan siis isompi talo!

Kuume jatkuu edelleen (hiihto ei ilmeisesti tehnyt hyvää -nenä vuotaa kuin avopuolison puuvene!). On jatkunut jo marraskuusta asti. Jokohan se lääkäri olisi keksinyt mikä minua vaivaa, jos sinne vaikka maanantaina raahautuisi. Helpommalla tietysti pääsisi, jos menisi töihin!10.1. Aurinko lattian alla

"Lattialla maatessaan keskustelua ruumiistaan kuulee".

Ei, minua ei vielä tänäänkään diangnosoitu luulosairaaksi. Enkä kuule ääniä. Minä sain kolme päivää sairaslomaa, lähetteen laboratoriotutkimuksiin ja uuden lääkäriajan. Ja mikäpä olisi parempi aloitus sairaslomalle kuin blogin päivitys. Tai oikeastaan aloitin sairasloman soittamalla yhteen päiväkotiin, vastaamalla toisesta päiväkodista tulleeseen puheluun ja soittamalla kahteen kouluun. Nyt voinkin sitten sukeltaa sohvalle villahuovan alle. Tulisikohan kissa kaveriksi?

"Sanoo lohikäärme: En. Tänään. Töihin. Mee."

Tiedätkö, minkä edesmenneen bändin sanoituksista lainaukset ovat? Vihje.11.1. Nappi

Eikös minulla olekin hieno uusi nappi:
Ja ihan itse osasin tehdä! Tänään on hyvä päivä, sillä minusta otettiin vain kolme koeputkea verta enkä saanut edes mustelmaa! Lämpöä tosin oli jo aamusta 37,3...

Kietaisuneuletakki edistyy pitsineulemaisesti masentavan hitaasti. Itse mallineule on helppoa, mutta lanka on liian ohutta. Mutta olen kieltänyt itseltäni neulomasta mitään muuta, ennen kuin kietaisuneuletakki on valmis! Ei se ehkä ihan valmistu 15. päivään mennessä, menee ehkä muutaman päivän yli. Marjutin pelko on kiireen alku! ;D

Niin, meinasi ihan unohtua: Eilisen arvoituksen ratkaisu on Keinuva Lahna. Jos jompi kumpi levy tulee vastaan, niin ostakaa minulle!16.1. Neuletapaaminen ja haaveilua

Eilen tapasimme Carelicumin kahviossa neljän naisen voimin. Ihastelimme Helkan Huopasesta neulomia ja huovuttamia töitä. Erityisesti ihastuin kännykkäkoteloon!

Anttilan lanka-alesta ei tarvinnut ostaa mitään. Helpotus! Sen sijaan Novita Klubin lanka-alesta saattaa jotain, esimerkiksi Butterflyä, tarttua matkaan... Myös kirjava Samos Lollipop näytti siellä olevan halvempaa kuin Anttilassa. Sen sijaan tavallinen Samos oli ainakin Tokmannilla muistaakseni alle kaksi euroa... Suunnitteilla on uudesta Novita-lehdestä palmikkojakku nro 6. Ehkä luonnonvalkoisena.

Kietaisuneuletakki ei ole vieläkään valmis. Sain takakappaleen tänä aamuna valmiiksi, joten enää puuttuvat hihat. Neulomisen keskeytti Puustellin keittiökaappiesittely, jonne oli aivan pakko mennä... Keskiviikkona pitäisi selvitä, saammeko tontin vai emme. Eihän se mikään unelmatontti keskellä metsää ilman naapureita ole, mutta oma tontti kuitenkin! Pääsisi vihdoin pois näistä huonosti rakennetuista vuokra-asunnoista! *haaveilee*20.1. Mohairongelma

Selkävaivaisena ennättää hyvin miettiä niinkin ajankohtaisia asioita kuin ensi kesän häähuivia. Liukastuin eilisaamuna hiekoittamattomalla pihalla ja työpäivän aikana saavutin 90 asteen kulman. Jostain syystä työkavereita huvitti suunnattomasti, kun ilmoitin meneväni pitämään liikuntatuntia! ;) Tänään en sitten mennyt töihin vaan jäin kotiin syömään viime kesäisiä Buranoita. Aamuiset 1200 mg ovat riittäneet tänne asti, tai oikeastaan eivät ne hirveästi tehonneet.

Niin, mutta se huivi! Kesäksi olen suunnitellut neulovani morsiuspukuun sopivan hieman lämmittävän huivin ja koska häät ovat hyvä syy ostaa kallista lankaa, olen ajatellut neuloa huivin Rowanin Kidsilk Haze-langasta. Lankaa menee arviolta 3-4 kerää ja 25 gramman kerät maksavat ilman VAT:ia 5,95. Ongelma on värisävy. Langan nykyiseen värikarttaan kuuluu ainoana vaaleana sävynä sävy "Pearl"
Mutta onko lanka liian beigeä? Toisaalta luonnonvalkoinen sävy sopii minulle paremmin, kuin puhdas valkoinen. Hääpukuni tulee luultavasti olemaan jotenkin murretun valkoinen. Mitä niitä nyt on; helmenvalkoinen, luunvalkoinen, lumenvalkoinen.. (nämä muistin Eurokankaan silkkikankaista valkoisen sävyinä) Puku tuskin tulee silkistä, vaikka sellainen olisikin ihana. Luultavasti päädyn yli puolet halvempaan morsiussatiiniin (ja otan kalliimman sormuksen, hehee!)

Niin, se sävy. Valkoista Kidsilk Hazea näyttää olevan vielä ainakin Kanoilla myytävänä:
Vai odotanko vielä vähän, että Novita Klubin sivuille tulee myyntiin Kid Mohairia? Jos tulee. Milloin tulee. Tuleeko valkoista.

APUA!! Ihminen välissä!

Ja saatiin me se tontti. Just se. Ei mikään unelmatontti, mutta jäljelle jääneistä (ei oltu tarpeeksi houkuttelevia asukkaita) paras. Talo on suunniteltu ja sisustettu moneen kertaan. Sitten sitä lainaa. Ja kesällä rakentamaan.

Janne on jo useamman kerran vihjaillut, että "sitten kun ostetaan se tontti, niin (lankojen) tilaaminen loppuu". Siksipä minulla onkin hyvä varasto. Lankaa pitää ostaa NYT ÄKKIÄ loppuiäksi, jos... kun ei sitten ole vara, kun on lainaa.21.1. Lissee lankkoo

Tilasin eilen sitten sitä Rowanin Kidsilk Hazea helmenvärisenä. Jos se on liian ruskeaa, niin vielähän tässä ennättää etsiä toisenväristä lankaa. Puvun värin voi sitten valita huivin mukaan, ok, mutta olin ajatellut ostaa ihan ensimmäiseksi kengät. Kenkien osto kun saattaa olla todella ongelma. Iloisessa Itä-Suomessa taitaa asua vain isokenkäisiä ihmisiä, sillä minun on ihan mahdotonta löytää täältä itselleni sopivia kenkiä. Viime keväänä paras kommentti kenkäkaupassa kengännumeroni 3,5 eli ihan tavallinen 36 ilmoitettuani oli piiitkä katse ja "Oho!". Oli kyllä viimeinen visiitti siinä liikkeessä! Kenkiä on hankalampi tilata postitse, vaikka Etelä-Suomen morssssiusliikkeet niitä ilomielin ja mansikkaiseen hintaan myyvätkin. Toisaalta, kevään kynnyksellä pieni "Etelänmatka" voisi tehdä ihan kivaa. Ei kenelläkään ole lainata tai myydä minulle 36:n luonnonvalkoisia, 5 cm:n korolla olevia umpinaisia pyöreäkärkisiä tai sandaalimallisia remmillisiä hääkenkiä? :)

Tilasinpa samalla Rowanin lehden nro 34, kun siinä oli Birch-huivin lisäksi myös muutama muu kiva malli.
Ja pahaa-aavistamaton Janne oli tietysti hiihtämässä...

Ja seuraavaksi päivä sairausosuus:
Aamulla otettiin laskujeni mukaan neljä putkea verta tiistaista Sisätautien poliklinikka-visiittiä varten. Verikokeen jälkeen jonotin sairaanhoitajalle (olin muuten eka jonossa!), sain käskyn mennä käytävän toiseen päivään hakemaan aikaa päivystävälle lääkärille, jonne sain ajan tunnin päästä. Köpitin sitten tunniksi kotiin noin 200 metrin päähän. Matka vie köpittämällä 10 minuuttia ja vaatii neljä lepotaukoa. Kuljin matkan tänään yhteensä 4 kertaa! Lääkäriltä sain kipulääkettä ja lihasjännitystä laukaisevaa lääkettä. Kotiin saavuin hengästyneenä, yltä päältä hiessä ja jalat ja kädet täristen. Matkalla meinasin liukastua jalkakäytävällä vielä kerran, sillä lumiaura oli ystävällisesti kaivanut jäätikön esiin. Aikamoinen urheilusaavutus!

Positiivista selkäkivussa on se, että meidän pieni kaksio tuntuu Suurelta Asunnolta ja matka makuuhuoneesta keittiöön on Hurjan Pitkä!

Käykääpä muuten tutustumassa uuteen käsityöaiheiseen foorumiin Ihan itse!25.1. Onpas täällä sumuista...

Niin, tuota... Tiistaina sain itseni vihdoin ja viimein suoristettua niin suoraksi, että näin naamani vessan peilistä. Siis töihin! Työpäivä meni ihan kivasti, mitä nyt taisin saada kemiikan tunnilla vesi-öljy-siirappi -sekoitusta silmälaseihini, farkut repesivät persauksista, kun tasku tarttui ovenkahvaan (ei, ei ole v niin kuin hirvellä (Kivenpyörittäjän kylä), vaan ovenkahva oli alhaalla. Kotiin tultuani otin päivän ensimmäisen annoksen Sirdaludia ja olo on nyt mukavan sumuinen. Tosin Prismassa käydessä luulin, että ne ovat jotenkin himmentäneet valaistusta! :) Mutta kun selkään sattuu. Ja sattuu vielä. Ja aamulla otin vaan niitä oransseja pillereitä. Sen pienen valkoisen otin vasta illalla.. :D

Täytyy vissiin tunnustaa, että en minä nyt ihan koko päivää töitä tehnyt. ;) Kävin nyt vihdoin siellä sisätautipoliklinikalla ja sain taas antaa neljä putkea verta. Ja sain lisää lähetteitä ainakin joihinkin röntgeneihin ja ultraääneen. Minä vihaan sairaalaa, koska siellä haisee kuolemalta ja vanhalta. Menin sinne silti, vaikka illalla kiukuttelin Jannelle ja uhkasin jättää menemättä. Mitään sairaalavaatteita en kyllä olisi pukenut päälleni. Uhkasin eilen illalla Jannelle purra lääkäriä, jos ne yrittävät laittaa minut lukkojen taakse!
... Ja sitten kiukuttelin vielä vähän: En kyllä synnytä mitään lasta, jos se pitää synnyttää sairaalassa. Mieluummin synnytän sen vaikka taksissa. Tai karkaan ulkomaille. Jos en saa synnyttää lasta kotona, niin sitten en halua lasta ollenkaan! Ei, ei sairaalaan! Minä haluan oman yöpuvun. Minä haluan oman tyynyn. Minä haluan omat lakanat. Minä en halua, että minuun tarttuu sairaalan haju. (Kummitätini potkaisi kätilöä ollessaan synnyttämässä. Ehkä sairaalakammo kulkee geeneissä?)

Ei minulla tosin ollut edes puikkoja mukana puolustustarkoituksessa. Ja se nuori lääkäritäti oli ihan kiva. Eikä ne pakootaneet minulle mitään sairaalavaatteita. Eikä se haju ennättänyt tarttua.

Eilen sain postissa kolme kerää helmenväristä Kidsilk Hazea ja Rowanin lehti. Sormet syyhyävät neulomaan huivia, mutta ensin neulotaan kietaisutakin toinen hiha ja poncho loppuun.30.1. Ensimmäinen ystävä

Ensimmäisen pohjoismaisen salaisen ystävän paketti odotti perjantaina keittiön pöydällä työpäivän jälkeen. Voiko viikonloppu ihanammin alkaa! Muhkeasta paketetista paljastui kolme kerää ruskeakirjavaa Grignascon Kayak-lankaa (uusi tuttavuus minulle!), upean pipon ohje (miksi tämä ei ole vielä Ullassa?), ihanan aurinkoiset puikot (4,5 puikkoja minulla ei ollutkaan, mistä arvasit?) ja kesähäitä varten jotain sinistä, nimittäin sukkanauha (olin katsellut ihan tismalleen samanlaista morsiuskauppojen nettisivuilta!). Kiitos Katja! Luit todella ajatukseni! Sukkanauhaa piti heti kokeilla, mutta ruskea lanka joutuu odottamaan muutosta pipoksi vielä hetken aikaa...

Viikonlopun olen viimeistellyt kietaisuneuletakkia seuraavaan Ullaan. Vielä pitäisi kirjoittaa ohjeet mahdollisimman moneen kokoon, mutta se taitaa jäädä ensi viikkoon. Minulla olisi vielä täksi päiväksi iso pino saneluita korjattavana. Ja aamun kirjoitin ja lähtettelin Ullan jäsenmaksulomakkeita vuodelle 2005. Mutta nyt pyykinpesuun!